Home » Полезно » Защо трябва да рисувате йодна решетка в различните части на тялото ви
Защо трябва да рисувате йодна решетка в различните части на тялото ви

Защо трябва да рисувате йодна решетка в различните части на тялото ви

Сподели новината

Преди появата на новите дезинфектанти използвахме йод за лечение на рани и порязвания. Той дезинфекцира добре и отстрани възпалението от засегнатата област на кожата. Но това не е краят на неговите чудодейни свойства. 

Йодната мрежа е основната причина бутилка с йод да има във всяка аптечка.

Методът на йодната терапия е предложен за първи път от д-р Колбасенко от Санкт Петербург. Той вярвал, че йодът прониква дълбоко в тъканите и има положителен ефект. Оттогава са минали повече от сто години. И въпреки че медицината не е признала този метод, той често се използва за лечение и профилактика на редица заболявания. В статията ще ви разкажем как да направите правилно йодна решетка и от какво помага.

За какво е йодната мрежа?

Как да си направим йодна мрежа

Най-удобно е да нанесете мрежата с памучни тампони. Но ако нямаше такива под ръка, памучна вата и кибрит или друг тънък предмет ще свърши работа. Потопете пръчка в 5% йоден разтвор и начертайте решетка върху избраната област от кожата. Дължината на страната на всеки квадрат е приблизително 1 cm.

Прониквайки през кожата в мускулната тъкан и кръвоносните съдове, йодът действа върху вредните бактерии. Именно този размер на клетките помага да се разделят микробите на малки групи и да се унищожат. Йодът е особено добър в справянето с бактериите, които са влезли в тялото през порите.

Липса на йод в организма

Много хора страдат от йоден дефицит. Това от своя страна се отразява на благосъстоянието. За да разберете дали има достатъчно йод в тялото, просто трябва да нанесете мрежата от вътрешната страна на бедрото. При пълен прием на елемента с храна, моделът ще се абсорбира само след един ден.

Ако следите от йод изчезнат след 3 часа, тогава спешно трябва да посетите специалист. Той ще анализира и ще предпише подходящите лекарства. Ако йодната решетка издържи 6-8 часа, нещата не са толкова сериозни. Дефицитът на елемента ще помогне за премахване на правилната диета с много морски дарове и водорасли.

Йодна мрежа за кашлица

Използвайте лечебна решетка при суха кашлица. Уверете се, че телесната ви температура не надвишава 38 градуса. Йодът е в състояние да затопли тъканите и това е изпълнено с повишаване на температурата. Необходимо е да нанесете мрежата върху гърдите или гърлото, ако е възпалено гърло.

Преди да нарисувате клетките, направете малък тест. Направете малък щрих там, където планирате да приложите мрежата. Ако след 15 минути не забележите зачервяване или други реакции, боядисвайте пълна мрежа. Правете това два пъти на ден. Това ще увеличи кръвообращението и ще намали възпалението.

Лечение на хрема и настинка

Настинката, макар и не най-лошото заболяване, е много неприятна. Йодната мрежа на носа ще помогне бързо да се отървете от настинка . Нанесете на тънки ивици, преминавайки през крилата на носа. Подобни шарки на стъпалата на краката ще засилят ефекта.

Лечение на синини

Удряме се по няколко пъти на ден. Понякога дори не забелязваме кога се е случило. И тогава намираме голяма синина на видно място. Ще отнеме поне седмица, за да изчакаме изчезването на ужасното петно. Но вече познатият метод ще помогне да се ускори този процес.

Не бързайте да приложите чертежа веднага. Първо нанесете лед върху насинената област. Той ще облекчи отока и ще успокои засегнатата тъкан. Направете мрежата на следващия ден.

Йодна мрежа по време на бременност

Нивото на йод в тялото на бременната жена винаги трябва да е нормално. Всякакви отклонения могат да повлияят на развитието на плода. Физическите и умствените увреждания често са свързани с липса на важни елементи. Така че, с цел превенция, можете да приложите мрежа, преди това не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар.

Йодната мрежа не може да се нарече панацея за всички болести. Но неговата ефективност е доказана през годините на практическо приложение. Ако използвате рисунката правилно и разумно, ще забравите за повечето досадни здравословни проблеми.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар