Home » Полезно » За пример: Горнооряховчанин рисува картини, за да помага на бедни и болни хора
За пример: Горнооряховчанин рисува картини за да помага на бедни и болни хора

За пример: Горнооряховчанин рисува картини, за да помага на бедни и болни хора

Сподели новината

30-ГОДИШНИЯТ ПАВЕЛ ПЕТРОВ ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ПОДЕ БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА, чрез която, използвайки таланта си да рисува, да помага на нуждаещи се хора.

Самоукият художник планира да представи изложба с 30 картини, а средствата от продажбите да внесат лъч надежда и светлина в живота на бедни и болни хора точно преди най-големия християнски празник Рождество Христово. Творецът споделя, че идеята му хрумнала спонтанно и вярва, че ще открие много съмишленици, които като него вярват в доброто и са готови да протегнат ръка за милосърдна кауза.

Павел се занимава с топлоизолации по алпийски способ, но още от дете демонстрирал голям талант в рисуването. С годините обаче хобито останало на заден план и едва сега, в периода на пандемия, когато всеки човек намери време да остане достатъчно дълго насаме със себе си, той преоткрил любимото занимание. Започнал първоначално с графика, а после се отдал на пейзажи.

„Хрумна ми, че чрез таланта си мога да съм полезен на някого. От години се познавам с председателя на горнооряховското сдружение „С вяра в доброто“ Лъчезар Любенов и се свързах с него с предложение да съдействам за техни инициативи. Той ми предложи да даря част от сумата за лечението на Нелис Кедова от Велико Търново, а останалата да бъде използвана за хранителни продукти на хора от Горна Оряховица, които едва свързват двата края и системно са подпомагани от сдружението. Бях удовлетворен от идеите му и се заех да рисувам веднага“, разказва 30-годишният мъж.

ПАВЕЛ ПЕТРОВ ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦАДо момента е направил 10 картини и продължава неуморно да твори, видя Скандални.

КАЗВА, ЧЕ ЦЕНАТА НА ВСЯКО НЕГОВО ПРОИЗВЕДЕНИЕ ЩЕ Е 50 ЛВ. и все още се колебание дали да представи изложбата си в галерия в София, или в Горна Оряховица.

Павел разказа, че е живял и работил известно време в Германия и все още поддържа контакт с негови приятели германци. Планира след време да потърси купувачи на картините си и във федералната република.

„Смятам, че дойде моментът, в който да се посветя професионално на изобразителното изкуство и да оставя работата ми с топлоизолациите в миналото. Не съм убеден обаче в това дали в България човек може да се издържа само с изкуство, но смятам да рискувам“, сподели той.

30-годишният мъж увери, че среща подкрепа от страна на семейството и близките си, които адмирирали идеята му да продава картини с благотворителна цел. Твърди, че и след Коледа смята да продължи добротворческата си инициатива.

Творбите на Павел ще бъдат качени като снимки и във Фейсбук страницата на сдружение „С вяра в доброто“, за да може да достигнат до повече хора и да бъдат поръчвани и онлайн.

Галина ГЕОРГИЕВА / Борба

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар