Home » България » Бойко Борисов: Тормози се народът, тормози се бизнесът, а парите стоят. Само ние мислим за хората
Бойко Борисов: Тормози се народът тормози се бизнесът а парите стоят. Само ние мислим за хората

Бойко Борисов: Тормози се народът, тормози се бизнесът, а парите стоят. Само ние мислим за хората

Сподели новината

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира актуални теми:

„Никой не обясни, че мораториумът не решава проблема, той го отлага. В момента това, което се прави, отлага темата за 1 април. Тези пари, които се натрупват за ЕРП-тата, или трябва да се платят, или ще ни осъдят.

Днес токът мина 1000 лева. Трябваше много отдавна да направят промените. А не да акумулират парите в няколко дружества. В момента всеки, който има хлебарница, фризьорски салон, плаща безумни сметки. А парите се акумулират в държавните дружества, вместо по начина, който ние показвахме, веднага да се върнат на бизнеса.

Тормози се народът, тормози се бизнесът, а парите стоят. Откъде идва усещането за заяждането, Вие трябва да промените. Излизате и посочвате на колегите къде им е грешката и какво ще последва. Безспорно ние сме по опитните, а те са по дръзновените. те не са по млади от вас, но такава е модата“, каза Борисов.

„Като излязат 5-6 човека да изговорят едно и също, те се стягат. И дори да е много разумно, те са прекалено самоуверени. Младостта има тези качества. Разбира се, никой не обясни, че всъщност мораториумът не решава проблем. Още повече , това което в момента се прави, отлага темата за първи пари. Тези пари, като загуби които се натрупват, за ЕРП-тата, или трябва да се платят или ще ни осъдят да се платят.

Сиреч този мораториум не решава въпроса, той го отлага, но понеже БСП и други партии предлагаха мораториум, факт е, има го“, продължи той.

„Има по-разумни решения. Хората, държавата нямат нужда от тези екстреми. Пак ги питам: въглищата ли станаха по скъпи, трите Марици, Бобов дол работят със същите въглища. Заплатите ли по високи станаха на миньорите? Или АЕЦ Козлодуй няма свежо ядрено гориво? Заредена е. Изведнъж колко пъти се вдигна от времето, когато ние напуснахме управлението. Как сме задържали цената на тока?

Ние мислим за хората и за бизнеса. Те декларират, че мислят за тях, но на практика нещата отлагат за 1 април. По никакъв начин не искам да се създава усещането, че ние сме доволни и сме ги надиграли. Залог за това е народа бизнеса хората.

И на нас ни предлагаха два пъти мораториум, но не се съгласихме, защото това отлага проблема. След Орешарски платихме за КТБ, за американските централи и за руските реактори, над 6 млрд. Популисткото харчене на пари някой трябва да го върне. Ако искат да чуят, добре.

Трябва да възпирате популисткото харчене на пари, защото някой после трябва да ги върне. Разбира се, най-учтиво. Като не искат да чуят. Цялата власт е тяхна. Отговорността е тяхна, за хубаво или за лошо“, посочи Борисов.

Бойко Борисов, който е дядо на две внучета, коментира и темата за ваксинирането на деца от 5 до 11-годишна възраст.

„За дечицата, докато не сме на 100% сигурно, че това е 100% гарантирано, че не уврежда, там може да се почака. Да се изчакат всичките изследвания. Толкова бързо за тези РНК ваксини на такива малки деца. Нека да мине малко време“, поясни лидерът на ГЕРБ.

„Абсолютно съм „за“ да дадем 100 дни на новото правителство. Но тези 100 дни бяха преди 9 месеца. Те се държат така, все едно, че ние сме управлявали до вчера. Рашков, Янев вече 9 месеца са министри. Петков беше министър. Най-са ми интересни за азерския газ. Вие за 8 месеца защо не го купихте?

На министъра на културата ще дадем, на спорта, на тези, които не са били. Човешко е, нормално е. Нека да им дадем шанс, да се научат. Но по презумция в парламента влизат най-мъдрите, за да творят закони“, каза Борисов.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар