Home » Скандално » Мегавилата на Зеленски в Тоскана за 3,8 млн. евро: странните връзки между президента и руски аферист
Мегавилата на Зеленски в Тоскана за 3 8 млн. евро: странните връзки между президента и руски аферист

Мегавилата на Зеленски в Тоскана за 3,8 млн. евро: странните връзки между президента и руски аферист

Сподели новината

Това е вилата на Зеленски във Версилия, в северозападната част на Тоскана, купена преди две години за 3,8 млн. евро.

Вилата има 15 стаи и голям плувен басейн и се намира се във Форте дей Марми, в квартал „Витория Апуана“, предпочитан от руските новобогаташи. По ирония на съдбата вилата се оказва в леговището на врага, отбелязва firenze.repubblica.it. Сайтът добавя, че в този район има вила и суперзвездата тенор Андреа Бочели.

За всички президентът Володимир Зеленски вече е символ на украинската съпротива. Той е човекът, който получи подкрепа по време на предизборната кампания, обещавайки да сложи край на войната с Москва и да се бори с политическата корупция: обещания, които му позволиха да спечели 73% от гласовете на изборите през 2019 г.

Днес всеки в Италия знае името на Зеленски, но украинският президент не е нов за страната ни. Не толкова по политически причини, колкото заради луксозен имот в Тоскана, във Форте дей Марми, пише сайтът liberoquotidiano.it. Обаждаме се на Mansi&Associati, които потвърждават, че от 2015 г. консултират компанията за недвижими имоти San Tommaso Srl на президента Зеленски. Съдружникът-основател Отавио Франческо Манси казва:

„Никога не съм имал удоволствието да се срещна с него, но съм срещал хора от неговия персонал, които следят интересите на компанията за недвижими имоти в Италия“. Бившият директор на San Tommaso Srl Иван Баканов сега е един от основните съветници на президента и отговаря за сигурността. Вилата не се използва от президента и семейството му, а се отдава под наем. San Tommaso srl притежава само този имот и е спазила всички формалности, изисквани от действащите разпоредби“, добавя италианският сайт.

Вилата на Володимир ЗеленскиПрез 2015 г. луксозното имение е закупено за 3,8 млн. евро от италианската компания San Tommaso srl, собственост на Зеленски.

През 2019 г. сайтът Slidstvo.Info съобщи, че звездата от малкия екран, а сега президент, няма да декларира това имущество, докато други източници, посочени от сайта primal information, показват, че г-н и г-жа Зеленски притежават Kvartal95 Studio, Zelari fish, Aldorante Limited в Кипър, Film Heritage inc в Белиз и San Tommaso srl в Италия.

В Италия пристигна и Димитрий Герасименко, руски мултимилионер от украински произход, бивш собственик на стоманодобивната компания „Красный Октябрь“ и баскетболните отбори БК „Красный Октябрь“ и „Палаканестро Канту“. Когато Зеленски печели президентските избори, започват да се носят слухове за отношенията му с олигарха Игор Коломойски, тъй като сериалът „Слуга на народа“ се излъчва по телевизионния канал, собственост на Коломойски.

Благодарение на този сериал, в който Зеленски играе гимназиален учител, който става президент, популярността му нараства дотолкова, че той печели изборите. Излъчва се от октомври 2015 г., след като през март 2015 г. самият Коломойски е принуден да подаде оставка като губернатор на Днепропетровска област, съседна на Донбас.

Коломойски основава в началото на 90-те години „Приватбанк“, която впоследствие се превръща в една от водещите банки в Украйна и е национализирана от правителството през 2016 г., след като е обявена в несъстоятелност. Процедура, необходима за защитата на 20-те милиона притежатели на разплащателни сметки – обвинения, които винаги са били отричани от Коломойски и Боголюбов, които твърдо искат „Приватбанк“ да бъде в техните ръце, тъй като през 2019 г. украински съд обяви национализацията за незаконна.

Проблемът с „Приватбанк“ се превърна в тест за Зеленски в борбата с корупцията.

През декември 2017 г. Върховният съд в Лондон постанови замразяване на активите на Коломойски и Боголюбов на стойност 2,5 млрд. долара. През май 2020 г. сайтът BuzzFeed News разкри, че името на Коломойски се е оказало в центъра на сагата за импийчмънт на Тръмп и че голямото жури в САЩ е проверявало финансите на магната, ключов поддръжник на президента Володимир Зеленски, в рамките на разследване, което е проследило парите от украинската банка през редица офшорни компании в САЩ.

През март 2021 г. САЩ, под ръководството на президента Байдън, включиха Коломойски в черния списък и забраниха на него и семейството му да влизат в САЩ. Връзките между украинския президент и магната Коломойски са неясни. Но отвъд слуховете и подозренията, тази война е на път да промени политическите баланси, бизнес връзките и дори личните отношения в световен мащаб.

Източник: Гласове

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар