Home » Свят » Сайт събира дарения за убийството на Путин. Потекоха десетки милиони за часове
Сайт събира дарения за убийството на Путин. Потекоха десетки милиони за часове

Сайт събира дарения за убийството на Путин. Потекоха десетки милиони за часове

Сподели новината

Дарения за убийството на руския президент Владимир Путин набира сайт, който за броени часове успява да събере над 11 милиона долара. Целта е с парите да бъде платено на килър, който се наеме и успее да ликвидира руския лидер.

Призивът в сайта withoutputin.com (в превод – „Без Путин“) е отправен на руски и английски към хора от целия свят. Според описанието„нашата цел е да помогнем за ускоряването на освобождаването на Украйна“.

„Нещо повече, целта е и да избегнем бъдещи конфликти и да освободим света и руския народ от този диктатор“, посочват още създателите на сайта, които остават анонимни.

Те уточняват, че цялата събрана сума ще бъде преведена на „първия човек, който отърве планетата от този убиец“. Даренията се събират в криптовалути, като се приемат биткойни и етер. Има и брояч, който в реално време отчита равностойността на направените дарения в долари.

По-рано тази седмица руският олигарх Алекс Конанихин също обяви награда за отстраняването на Путин, макар и той да не иска смъртта му.

„Обещавам да платя 1 000 000 долара на военния офицер (или офицери), който, спазвайки конституционния си дълг, арестува Путин като военнопрестъпник, съгласно руските и международните закони,“ обяви в пост във Фейсбук живеещият в Калифорния инвеститор в сферата на криптовалутите и главен изпълнителен директор на „Транспарент бизнес“.

„Като етнически руснак и руски гражданин, считам за мой морален дълг да улесня денацификацията на Русия. Ще продължа да помагам на Украйна в героичните й усилия да устои на ордата на Путин“, мотивира се още Конанихин.

Източник: Брадва

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар