Home » Скандално » Атанас Чобанов изнудва щатски дипломати със СРС-та
Атанас Чобанов изнудва щатски дипломати със СРС-та

Атанас Чобанов изнудва щатски дипломати със СРС-та

Сподели новината

Небивал международен скандал е напът да взриви българо-американските отношения ако родните служби спешно не озаптят самоопределилият се за разследващ журналист Атанас Чобанов.

Оказва се, че записите на разговора с хора от посолството на САЩ през м. януари т.г. съвсем не са прецедент, а редовна практика на наглия родоотстъпник.

До нас достигна информация, че след като посолството на САЩ излезе с нарочно обръщение, осъждащо подлите действия на Чобанов, преди дни той бил заплашил в прав текст високопоставен американски дипломат, че ако амбасадата продължи да се дистанцира от него, той щял да оповести записи, в които двамата си говорят за разполагане на нови американски бази в съседни нам страни.

Пикантните срс-та съдържали данни и за секретни опити с химически вещества, които американските военни разработвали в никому неизвестни лаборатории на бивши съветски републики. Строго секретната информация била получена при множество уж невинни и дружески разговори на Чобанов с US-дипломата.

Обиграният писач на клевети години наред се присламчвал към множество влиятелни фигури и висши дипломати в щатското посолство уж под претекст, че ще ги захранва с конфиденциална информация за родния политически и бизнес живот.

На практика Чобанов им подхвърлял съшити с бели конци партенки, които или изсмуквал от пръстите си, или ги преписвал от форуми на конспиратори с доказани ментални отклонения. В замяна на това той се добирал до военни тайни от най-висок порядък, които ловко измъквал от доверчивите и симпатизиращи му висши служители в посолството, и които грижливо записвал с мобилния си телефон и със специални разузнавателни средства.

Чобанов, който апропо е зет на влиятелния и близък до Путин журналист Виктор Онучко, се хвалел пред останалите медийни остриета от шайката на Иво Прокопиев, че разполагал с цяла “фонотека” гласови записи с висши дипломати от посолството на САЩ. Той щателно записвал с телефона си всяка среща с американците без значение дали рандевутата ставали на “Козяк” или в други локации на столицата.

Съществуват обосновани предположения, че незаконните записи на Чобанов в посолството на САЩ вече били влезли в обръщение и захранвали цяла плеяда журналисти, платени от Кремъл. За да не става ясна връзката, Чобанов предавал флашки със записи на жена си – руската журналистка, базирана на прикритие в Париж Мария Онучко. Тя имала задача да ги предава на други руски емигранти, а те – на писачите от кремълската пропаганда по цял свят.

Така данни с високо ниво на секретност стигали не само до вражески медии, но и до висши руски военни благодарение на Чобанов, уверяват ни нашите източници.

Източник: crimesbg.com

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 0 Average: 0]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар