Home » България » Извънредно! Ето го тайния свидетел срещу Бойко Борисов
Извънредно! Ето го тайния свидетел срещу Бойко Борисов

Извънредно! Ето го тайния свидетел срещу Бойко Борисов

Сподели новината

Рекетьорът Дилян Георгиев ще бъде основният свидетел срещу бившия премиер Бойко Борисов!

След задържането на лидера на ГЕРБ и отказа на прокуратурата да му повдигне обвинение, МВР не се е отказало от разследването срещу Борисов, като смята да извади срещу него като свидетел 45-годишният футболен хулиган и рекетьор Дилян Георгиев, научи Big5.bg от свои перфектни източници.

Името на Георгиев нашумя покрай делото за изнудване на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган и депутатa от движението Делян Пеевски за 12 млн. евро.

 

Дорин Йордаке е бивш антимафиот в румънската ГДБОП

През май 2019-а Дилян Георгиев и румънецът Дорин Йордаке задържани от Спецпрокуратурата с обвинение, че през 2018 г. са създали организирана престъпна група с цел извършване на тероризъм и изнудване.

След 8-месечен престой в ареста Йордаке изведнъж се съгласява на споразумение, по което получава точно 8 месеца затвор. Неговият съучастник Дилян Георгиев пък е осъден на 6 месеца лишаване от свобода, съобщиха през януари 2020-а от Специализирания наказателен съд година.

Тогава двамата бяха освободени и държавното обвинение не предяви никакви други претенции към тях.

Йордаке е бивш служител на румънската служба за борба с организираната престъпност, където е отговарял за трафика на наркотици, а след това за крадени автомобили. Въпреки че официално се занимава с бизнес и има дружества в Румъния, България и Дубай, Йордаке заявява пред съда, че все още е офицер.

Двамата с Дилян Георгиев били близки приятели и българинът му помагал с уреждането на бизнес срещи и превода.

Има и трети предполагаем член на бандата – румънският бизнесмен Овидиу Семенеску, свързван с концесионера на „Софийска вода“ и разследван за корупция в родината си, който бе обявен за издирване и по-късно арестуван.

Какво точно знае Дилян Георгиев за Бойко Борисов все още не е ясно, но със сигурност МВР няма никакво намерение да спре разследването срещу бившия премиер.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар