Home » Клюки » Симеон II вдига най-скъпата сватба в историята
Симеон II вдига най-скъпата сватба в историята

Симеон II вдига най-скъпата сватба в историята

Сподели новината

Най-скъпата сватба в родния елит ще вдигне този май Симеон Сакскобургготски, разбра ексклузивно Скандални.

Под венчилото ще мине неговата внучка Мафалда, която е дъщеря на принц Кирил и Росарио Надал. Красавицата, превърнала се в последните години в световна музикална сензация, ще каже заветното „да“ на своя любим Марк Абуслейман, който е британски финансист от ливански произход. Младоженецът също не е със случайно потекло и е син на известния политик Камил Ауслейман, който беше министър на труда на Ливан през 2019-2020 г.

Сватбеното тържество вече е насрочено за 28 май и ще се състои не къде да е, а в Палма де Майорка, Испания.

Красивият остров неслучайно е избран от булката и младоженеца, защото на същото място преди 30 години сключват брак и родителите на Мафалда в присъствието на испанското кралско семейство. Освен това майката на Мафалда е родом от там, а баща ѝ има къща на Майорка.

Очаква се на пищната сватба да присъстват редица гости, сред които и мнозина с благороднически титли. Тя обаче ще се състои само от сключването на граждански брак и прием след това. Църковни обети влюбените няма да си разменят, тъй като принцесата е кръстена в Римокатолическата църква, а Марк е отгледан в Маронитската църква.

Всъщност Мафалда е най-голямата и първата от внуците на Симеон II, която ще се омъжва.

27-годишната девойка има и по-малки брат и сестра, които ще ѝ бъдат шафери. Сватбата ще бъде интересно събитие и за испанските таблоиди, които следят отблизо интимния живот на Сакскобургготски, тъй като майката и бащата на Мафалда от няколко години са разделени и не живеят заедно. Във важния за наследницата им ден обаче те ще застанат един до друг.

Младоженецът е добре приет от цялото семейство. С бъдещата булка са заедно от повече от 8 години. Запознават се в Лондон, а след това заедно заминават за Бостън, където продължават университетското си обучение. Внучката на Симеон Сакскобургготски завършва престижния музикален колеж „Бъркли“, а Марк – компютърно инженерство в „Харвард“.

Животът в Америка обаче не им допада и след дипломирането си те се местят и установяват трайно в Мадрид.

Още през 2018 г. Мафалда предизвика фурор на музикалната сцена, след като пусна няколко свои песни с клипове, които били нейни авторски композиции. Последваха и музикални албуми, както и много участия по големи форуми в Европа и Щатите. Покрай това тя впечатли лично прочутия американски дизайнер Майкъл Корс, който я припозна за своя муза и я покани да представи някои негови тоалети от колекцията му за 2018 г. по време на Седмицата на модата в Ню Йорк.

Източник: Ретро

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар