img
Home / Живот / 5 месеца след раждането никой не потърсил това бебенце. Ето какво направила медицинската сестра!

5 месеца след раждането никой не потърсил това бебенце. Ето какво направила медицинската сестра!

/
/
/
519 Views

Любова свързва сродните души, видя Скандални

Ръководителката на медицинските сестри в Масачузетс – Лиза Смит в края на всеки работен ден отивала да види как е новороденото момиченце, което се озовало в болницата, но никой не го посещавал, пише Fox News.

Жизел се родила през 29 седмица от бременността. Тя била диагностицирана с неонатален абстинентен синдром, заради това, че майка й употребявала наркотици по време на бременността. Момичето се родило с тегло не повече от 900 гр. Тя развила свръхчувствителност в устната кухина, заради което отказвала храна.

Тя прекарала три месеца в отделението за интензивна терапия. През това време така и никой не посещавал детето, с изключение на 45-годишната Смит, която наскоро била разбрала, че не може да забременее чрез ин витро процедура.

Получавайки подкрепа от семейството и приятелите, Смит решила да облекчи живота на Жизел, която тогава била на 9 месеца.

майка-и-осиновена-дъщеря
Liz Smith/foxnews.com
„Когато ми се обадиха с информацията, че родителите се отказали от правата върху детето, помислих, че това е отлична новина – разказва Смит, която веднага заобичала момиченцето – В този ден ми стана много тъжно. Но бях наистина щастлива. Аз получавах нея, а те я губеха“.
Така 2 години след като Жизел за пръв път попаднала под държавна опека, Смит законно станала нейна майка.

 

майка-и-дъщеря
Liz Smith/foxnews.com

 

Жената разказва, че когато съдията влезнал в залата в деня на осиновяването, на 18 октомври 2018 година, той се обърнал към нея с думите:

„Обикновено всички проявяват уважение към съда. Но днес аз уважавам теб, Лиз, защото го заслужаваш. Да родиш е чудо. Но да осиновиш дете е съдба“.

Малката Жизел започнала да се развива добре под надзора на Смит. Въпреки че детето продължавало да се храни през тръбичка, Смит й помогнала да започне да яде някои твърди продукти.

„От мига, в който я видях, усетих, че мога да я обичам и да се грижа за това дете“ – споделя щастливата майка Смит.

Източник: Свободна Зона

Коментирай чрез Facebook

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *