img
Home / Клюки от света / 8 скандала, за които кралското семейство иска да забрави

8 скандала, за които кралското семейство иска да забрави

/
/
/
323 Views

Няма съвършени семейства. Дори и кралските. А британското не прави изключение, защото наред с перфектния ред и протокол, то е било съпътствано от не един или два скандала. Някои от тях са доста разтърсващи и са достигнали до нас благодарение на таблоидните страници и телевизионни интервюта, а някои са и слухове. Сред тях са историята на принц Хари, който се облича като нацист на парти, или за принцеса Даяна, разказваща за „нас тримата“, говорейки за брака си с Чарлз, пишат от „Профит“.

Ето още няколко скандала, които британския двор няма да забрави.

Мъж влиза в спалнята на Кралица Елизабет

Охраната на кралицата беше пречупена, когато през 1982 г мъж на име Майкъл Фаган влиза в спалнята на Елизабет. Това се случва в една юлска сутрин. Мъжът се предполага, че дори успява да поговори с Нейно Величество. В интервю, което дава за The Independent обаче, той твърди, че кралицата избягала. Принц Хари пуши треваДа живееш в кралското семейство – институция, изпълнена с традиции и ценности от стари времена – в модерни времена и все по-либерални обществени ценности, може да се окаже трудно. И ако пушенето на марихуана може да не е толкова шокиращо за някои, това не се отнася за принц Хари, който беше хванат в района на Highgrove. Това стана новината на първа страница на News of the World. Принц Хари беше изпратен в лагер на възстановяващи се за един ден.

Принц Чарлз поръчва бренди

Макар че сега може да не изглежда като огромен скандал, това не беше така през 1963 г., когато младият принц Чарлз поръча черешово бренди на училищно пътуване до остров Луис. Репортер на Vanity Fair разкрива това и случаят беше начело на международните медии. Бъкингамският дворец отрече, а след това призна, че инцидентът се е случил, а принц Чарлз казва, че думите „черешово бренди“ все още го карат да се свива.

Сагата на Сара Фъргюсън

През 1992 г. Daily Mirror публикува снимки на херцогинята на Йорк Сара Фъргюсън в компромисно (и много неудобно) положение с тексаския милионер Джон Брайън. Херцогинята е била разделена с  Андрю на този етап, така че това не беше най-голямата част от скандала – фокусът на снимките беше, че Брайън сякаш смуче пръстите на краката на херцогинята. Брайън твърди, че целува пръстите, но инцидентът предизвиква широк отзвук в кралското семейство

Криминално деяние на принцеса Ан

Единствената дъщеря на кралицата, принцеса Ан, стана първата кралска личност с криминално одсие през 2002 г. Тя се призна за виновна, че едно от нейните кучета, английски Бул териер, е нападнало две деца.

На принцеса Ан е наложена глоба от 500 паунда, 500 паунда за обезщетение, наредено й е да държи кучето си далеч от обществени места и да плати 148 паунда за съдебни разноски.

Камилагейт

През 1992 г. – малко след като беше обявена раздялата на принцеса Даяна и принц Чарлз, няколко  австралийски и германски медии пуснаха подробности за частен, интимен разговор между принц Чарлз и Камила Паркър-Боулс (сега херцогинята на Корнуол), който предизвика доста неудобства поради характера на казаното. Аферата на Даяна с Джеймс Гилби

Аферата му с Даяна става публична, след като The Sun публикува разговор между двамата, които се обръщат един към друг с „пухчо“ и „скъпи“ и си разменят сексуални намеци.

Отношението на Чарлз към репортерите

Кралското семейство и британската преса са известни с бурните си взаимоотношения, но едно презрение от страна на престолонаследника за медиите стана особено скандално през 2005 г., когато принц Чарлз изрази презрението си към тях пред синовете си Хари и Уилям, но то беше чуто от доста хора.

8 скандала, за които кралското семейство иска да забрави

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *