img

А вие можете ли да решите тази задача?

/
/
/

Сигурно много често попадате на подобни въпроси в социалните мрежи, но точно този ще ви накара най-много да размърдате мозъка си.

Въпреки, че на пръв поглед въпросът изглежда много лесен, отговорите които хората дават във Фейсбук са много различни.

Нека заедно потърсим верния отговор.

Като за начало да видим ябълките в първия ред. Ако 3 ябълки са равни на 30, то една ябълка е равна на 10. Това беше най-лесното.

Щом една ябълка е равна на 10, то два банана са равни на 8, а един банан е равен на 4.

Ако един банан е равен на 4 и когато от този банан извадим един кокосов орех и се получава 2, то тогава кокосовият орех е равен на 2.

И да се върнем на въпроса. Кокосовият орех е равен на 2, ябълката – на 10, а бананът – на 4. Би трябвало след извършване на събирането отговорът да е 16.

Ако обаче се вгледате по-добре в снимката ще забележите, че кокосовият орех на последния ред не е цял, а половин. Това означава, че стойността му не е равна на 2, а на 1.

Ако продължите да гледате внимателно ще видите, че броят на бананите в чепката на последния ред не е 4, а 3. Това означава, че при събирането трябва да сложите цифрата 3, а не 4.

В такъв случай отговорът трябва да е: 1 + 10 + 3 = 14

Въпреки всичко въпросът може да няма никаква връзка с плодовете на горните редове. Тогава отговорът може да е съвсем друг. Какъв е той според вас?

Коментирай чрез Facebook
А вие можете ли да решите тази задача?
4.8 (96%) 5 глас[а]

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *