img

Борисов привиква спешно Горанов и Бъчварова, за да бистрят проблемите в МВР!

/
/
/

борисов и бъчвароваСлед по-малко от час в Министерски съвет ще стане горещо. Премиерът Борисов привика на спешна среща министъра на финансите и министъра на вътрешните работи заради напрежението в МВР. В 08.30 часа, преди началото на седмичното заседание на правителството, министър-председателят, ще приеме Владислав Горанов и Румяна Бъчварова, за да обсъдят съкращаването на социалния пакет и привилегиите при пенсиониране на служителите в МВР и Министерството на отбраната.

Във вторник служители на МВР излязоха на протест в страната заради проектобюджета за 2016, в който са включени текстове за планираното орязване на заплатите и обезщетенията им при пенсиониране. Текстовете предвиждат да не се изплащат добавки на заплатите за прослужено време, да се промени дължината на платения отпуск и да се намали и обезщетението при напускане на системата на МВР.

Полицаи от столицата и страната блокираха ключови кръстовища, след като синдикатите на служителите в МВР не постигнаха консенсус по време на срещата си с министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова. За днес се планират нови протести.

Коментирай чрез Facebook
Борисов привиква спешно Горанов и Бъчварова, за да бистрят проблемите в МВР!
Рейтинг:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *