img
Home / Полезно / Бургаски готвач зове ресторантьорите: Осигурете ми кухня, аз и колеги ще готвим храна за бедстващите

Бургаски готвач зове ресторантьорите: Осигурете ми кухня, аз и колеги ще готвим храна за бедстващите

/
/
/
152 Views

Пламен Господинов е в бранша от дълги години, иска да помогне с каквото може по време на извънредното положение, разбра Скандални

Бургазлията Пламен Господинов и негови колеги пожелаха да помогнат на нуждаещи се в кризата, осигурявайки им топла и здравословна храна.

Чрез Флагман.БГ той призова ресторантьори за подкрепа. За инициативата му е необходимо някой да осигури материална база и моли някой, който има кухня, която в момента така или иначе не функционира заради забраните, да му я отпусне временно, за да се ползва за хранителна банка, в която да се приготвя и доставя храна на бедстващите.

„Ако някое заведение ни отпусне неговата кухня, където да работим, сме готови да започнем още днес. Можем да стартираме кампания за изготвянето на хранителна банка, за да може засегнатите от временната безработица, да бъдат обезпечени. Това са хора, които в момента нямат средства, не защото са мързеливи, а защото ситуацията е такава – това не е тяхна вина”, обясни Господинов.

Всъщност той е и един от тези млади хора в страната, които към момента са безработни, но пък има богат опит като готвач и е готов да помага на другите като него бургазлии в нужда.

Той допълва, че въпреки добрата инициатива на Община Бургас да разшири извънредно дейността на Социалния патронаж, то това звено се фокусира предимно върху възрастните хора и пенсионерите.

„Но има и много млади хора като мен и колегите ми, които са в същото положение на безизходица. Затова ние искаме да се включим и да помогнем”, казва още Господинов. Бургазлията уточнява, че в момента все още е в процес на търсене на хора, които да се включат в потенциалната организация.

За постигането на целта обаче ще е необходимо и осигуряването на средства за продукти, като тук апелът на Господинов е към Община Бургас. Вероятно ще е необходим и някой с юридическо образование, който да помогне при оформянето на документалната част, която със сигурност ще е важна част от инициативата.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *