img
Home / Живот / Един от десет декларира прасета фантоми

Един от десет декларира прасета фантоми

/
/
/
180 Views

Всяка десета проверка на земеделското министерство в личните стопанства установява декларирани прасета фантоми, научи skandalni.

Заради предизборната ситуация кметове са се опитали да уредят хора в подопечните си общини неправомерно с обезщетения за свинската чума. Това стана ясно от думите на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева преди дни.

Извършени са 2210 проверки за достоверност на подадените данни за обезщетение при африканска чума по свинете, открити са 228 нарушения, или при 10% от инспектираните стопанства има нередности, показват данните на земеделското министерство.

Има отказани заявления за изплащането на обезщетенията на личните стопанства в страната заради африканската чума по свинете, обяви ресорният министър.

Броят на стопанствата, които бяха подадени по списък в МЗХГ, е 34 821, подадените заявления в областни дирекции по безопасност на храните са 29 500, финансовото подпомагане е в размер в момента на 8,85 млн. лева, изплатени в 1691 населени места в 179 общини.

Ретро

Коментирай чрез Facebook

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *