img
Home / Клюки от България / ЕКСКЛУЗИВНО! Село се вдига на война срещу 1000 роми!

ЕКСКЛУЗИВНО! Село се вдига на война срещу 1000 роми!

/
/
/
314 Views
Село Марчево
Село Марчево на протест срещу цигани крадци

Положението в гърменското село Марчево става все по-тежко за 150-те му жители. Напрежението ескалира заради ежедневните набези на роми. В близост до селището се намира ромският квартал „Кремиковци” с около 1000 души.

Розен Марчев – бившият кмет на селото, твърди, че никой в селото не е застрахован от грабеж, обир или кражба, че са оставени да се оправят сами – купуват си пистолети, вдигат ограда, поставят бодлива тел, зазиждат си прозорците. Добавя още, че полицията там липсва и че пускат жалби, на които никой не обръща внимание.

Марчев и съселяните му настояват да се направят промени в законите, които да им разрешат да се защитават в домовете си с оръжие, когато нахлуят крадци в тях. Хората в Марчево казват, че ромите трябва да са наясно, че посягайки на чуждо имущество, поставят живота си на карта. Бившият управник на селото бе категоричен, че в битката с апашите ще помогнат само законодателните промени и че много скоро ще поиска среща с депутати от региона. Жителите на селото настояват полицията да монтира поне 4 видеокамери на първо време, за да „ловят” крадците и нарушителите на реда.

Розен Марчев заяви, че е крайно време да бъде осигурен денонощен полицейски патрул в Марчево, защото за разлика от другите села те са само 150 жители, а ромите са 1000.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *