img
Home / Полезно / Има такава цена! Само за 50 хиляди лева може да си купите двустаен апартамент, ето къде!

Има такава цена! Само за 50 хиляди лева може да си купите двустаен апартамент, ето къде!

/
/
/
715 Views

Най-евтините апартаменти във Велико Търново са в крайните градски квартали и най-вече в квартал „Чолаковци”, научи skandalni.eu.

Той се намира на около 4-5 км от центъра, не е снабден с достатъчно удобен транспорт и затова не е особено желан за обитаване.

В Чолаковци ново строителство няма. Блоковете там са панелни и са от 80-те години. В квартала преобладават дву- и тристайните апартаменти. Цените на двустайните тръгват от около 50 хил. лв., но при по-сериозно търсене и пазарене с продавача цената може да падне с няколко хиляди. Тристайните стартират с цени от около 60-65 хиляди.

В отделни случаи се предлагат и по-скъпи апартаменти на цени от 70 хил. лв. нагоре. Това обаче обикновено са апартаменти след основен вътрешен и външен ремонт, санирани и с подменена дограма. Въпреки ниските цени обаче в квартала предлагането не е голямо.

По данни на imot.bg в момента там купувачи се търсят за петдесетина апартамента, като всички са панелки, а половината от обявите са за двустайни имоти.

Освен Чолаковци, „Зона Б” е другият не особено желан за обитаване квартал. Там обаче застрояването е извършено доста по-късно. Апартаментите от т.нар. старо строителство са от 90-те години и поради това цените от 55-60 хил. лв. за гарсониера, 70 хил. и нагоре за двустаен и 80-90 хил. лв. за тристаен. Обявите за продажба в момента са около 120. Една трета от тях са за панелки. Също толкова от всички оферти са за двустайни апартаменти.

В този квартал има и няколко „тузарски“ кооперации, в които през 90-те години жилища са закупили тогавашни бизнесмени и други известни личности с добри финансови възможности.

В Зона Б се намираше апартаментът на футболната легенда Трифон Иванов. След смъртта му той беше обявен за продажба за цена над 200 хил. лв. След като никой не пожела да го купи в продължение на няколко години, накрая жилището беше продадено чрез агенция за недвижими имоти за малко над 120 хил. лв.

Блиц

Коментирай чрез Facebook

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *