img
Home / Клюки от света / Изненадваща новина за жените шофьори: Резултатите от това проучване ще ви смаят

Изненадваща новина за жените шофьори: Резултатите от това проучване ще ви смаят

/
/
/
87 Views

Жените не само са по-добри шофьори от мъжете, но са и по-надеждни, доказаха резултатите от проучване, направено във Великобритания, научи skandalni.

Представителите на силния пол вероятно ще възроптаят срещу твърдението, но срещу статистиката не се спори. Проучването сочи, че от 539 000 нарушенията по пътищата в Англия и Уелс миналата година, внушителните 79 процента са допуснати от мъже. Близо една четвърт от тях са свързани с превишена скорост, като жените са виновни едва в седем процента от случаите.

Резултатите показват още, че двойно повече мъже, отколкото жени, предявяват искове за автомобилна застраховка. Въпреки че проучването „нарочва“ представителите на силния пол за по-лоши водачи на МПС, жените изостават, когато се касае за шофьорските изпити.

Миналата година 1,6 милиона души в Англия и Уелс са се явили на изпити за придобиване на шофьорска книжка. От тях 55 на сто са се провалили, като жените са 31 процента, а мъжете – 24 процента. От първия път книжка са взели 9 процента от представителките на нежния пол и 11 процента от мъжете.

Източник: novini.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *