img
Home / Скандално / Каква е историята на средния пръст и защо го показваме?

Каква е историята на средния пръст и защо го показваме?

/
/
/
999 Views

Среден пръстПрез 1415 година в битката при Аженкур между французи и англичани, французите предчувствайки победата си заплашвали, че ще отрежат средния пръст на всеки взет в плен англичанин. Защо точно средния пръст?

Като ги лишат от средния пръст, английските стрелци никога повече няма да могат да стрелят с лък. Тук трябва да кажем, че английският лък се прави от тис, а самата стрелба с лък наричали „ скубане на тис“ (pluck yew), пише tafim.com.

Англичаните обаче неочаквано победили в битката при Азенкур.Тогава започнали да се присмиват над поразените французи, като им показвали среден пръст, с думите: победата е за нас, ние и занапред ще продължаваме да „скубем тиса“.

С времето хразата pluck yew, която била достатъчно сложна за произнасяне била опростена. „P“ заменили с „f“, а  „yew“  с „you“. Така се родила знаменитата фраза fuck you.

Сега вече е ясно защо изразът fuck you се използва в съчетание с показване на среден пръст.

Французите от своя страна също имат свой фалически “поздрав”. Нарича се bras d’honneur (ръка на честта) и при него с дланта на едната ръка се удря по свивката на лакътя на другата.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *