img
Home / PR Публикации / Какво трябва да знаем за поддръжката на климатиците?

Какво трябва да знаем за поддръжката на климатиците?

/
/
/
350 Views

климатици Поддръжката на климатиците е много важна за тяхната работа. Трябва да се грижите за филтрите, бобината на компресора, перките, охладителната течност и прочие. Това трябва да се случва редовно, за да се насладите на всичките позитиви от използването на климатик. При правилна поддръжка, няма да имате никакви проблеми да си служите с уреда за дълги години напред. Решите ли обаче да пропуснете поддръжката, представянето на вашия климатик ще става постепенно по-лошо, докато сметките за тока растат. Да разгледаме малко по-подробно!

Филтри за климатици София!
Филтрите са може би най-важната задача, с която трябва да се справите, когато говорим за поддръжка на климатична техника. Те отговарят директно за ефективността на работа. Рутинно трябва да подменяте или почиствате филтрите. Един задръстен и мръсен филтър ще блокира нормалния поток на въздуха, което ще доведе до драстичен спад в полезното действие. Може да се стигне и до замърсяване на изпарителната бобина, което ще намали капацитета на абсорбиране на топлина. Един кофти филтър може да вдигне консумацията на енергия с между 5 до 15 процента, което не е малко.

За различните климатични системи, филтърът е на различно място. Зависи дали говорим за единична система или за централна такава. Като цяло ще е по стените, таваните или в самия климатик. При климатиците, които ползваме вкъщи, филтърът често е зад решетката, която е в вътре в стаята.
Някои филтри могат да се използват няколко пъти, други изискват подмяна. Самите филтри могат да са различни по вид и ефективност. Трябва да чистите или сменяте филтъра на вашите климатици София на 1-2 месеца по време на активния сезон. Ако има много прах, животни или пък климатика се ползва повече от нормалното, тогава тази процедура се извършва по-често.

Вторият най-важен компонент са бобините!
От поддръжка се нуждаят тази, която отговаря за изпаряването и тази, която отговаря за кондензирането. Във времето те събират доста мръсотия. По принцип, ако филтърът ви е чист и изправен, той е достатъчен като защита на изпаряващата бобина. Кондензиращата такава обаче си събира мръсотия и няма спасение. Когато имаме прекалено много от нея, въздушният поток намалява и бобината се самоизолира. По този начин тя се справя по-трудно с приемането и отдаването на топлина. Добре е един път в годината да проверявате бобините си и да ги почиствате добре.

Според това каква система за климатици София използвате, може да се срещнат кондензаторни бобини, които стоят навън. Те се мърсят много, защото външните условия включват много прах и пепел, листа и прочие. Те обаче са много лесни за проверка и почистване.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *