img
Home / Здраве / Коронавирусът може да живее до 9 дни на повърхности

Коронавирусът може да живее до 9 дни на повърхности

/
/
/
109 Views

Коронавирусът е в състояние да живее на повърхността до девет дни, оставайки през този период заразен, установиха германски изследователи, научи skandalni.

Учени от Грайфсвалд и Бохум твърдят в свой доклад, публикуван в петък, че средният живот на новия коронавирус е от четири до пет дни при стайна температура, предаде БНР.

„Студът и високата влажност обаче увеличават живота им още повече“, предупреди Гюнтер Кампф от Института по хигиена и екологична медицина към Университетския медицински център в Грайфсвалд.

По-рано днес Китайският селскостопански университет и Модерната селскостопанска лаборатория в Гуандун обявиха, че бозайниците, наречени панголини (известни и като люспеници), може би са междинни гостоприемници на коронавируса, поради което е възможно да допринесат за бързо разрастване на заразните огнища.

По време на своите изследвания експертите установиха, че позитивният коефициент на вируса в панголините (тестовете за инфекция са положителни) достига 70%, докато последователността на генома на изолирания животински вирус на щама е 99% подобен на случая, когато човек заразява друго лице.

Лупа

Коментирай чрез Facebook

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *