img
Home / Живот / Мутафова преместена по спешност във ВМА: 97-годишната актриса е в стая до Стефан Данаилов

Мутафова преместена по спешност във ВМА: 97-годишната актриса е в стая до Стефан Данаилов

/
/
/
100 Views

Стоянка Мутафова е била преместена от Правителствена болница във ВМА във вторник вечерта, научи skandalni. Въпреки че е в тежко състояние, 97-годишната легенда е била транспортирана във Военна болница по настояване на дъщеря й Мария Грубешлиева-Муки.

Комедийната икона е преборила сепсиса, заради който в средата на октомври бе приета по спешност в Университетска болница „Лозенец”. Според наш източник за смяната на лечебните заведения е съдействал лично шефът на Военномедицинска академия генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски.

„Да, преместихме мама във ВМА по лични причини. Благодарна съм на докторите от болница „Лозенец“, но имах проблем в комуникацията с тях. А и Стоянка от години е пациент на Военна болница, там се чувства добре“, заяви пред Lupa.bg Муки. Според нея майка й се възстановява, но трудно и все още е рано да се правят изводи, че е стабилизирана.

По ирония на съдбата във ВМА е и Стефан Данаилов. Информаторът в бяла престилка обясни, че двамата именити актьори дори са в съседни стаи.

След като бе приета в болница, се оказа, че Мутафова имa ceпcиc – гнoйнa инфeкция нa oргaнизмa, кoйтo зaceгнaл и жлъчкaтa. Нaлoжилo ce aктриcaтa дa бъдe вкaрaнa зa oпeрaция и дa ce oтcтрaни жлъчкaтa.

Иcтинcкo мeдицинcкo чудo e, чe Cтoянкa издържaлa oпeрaциятa и уcпялa дa ce cъбуди cлeд упoйкaтa. Овладяването на сепсиса се cлучвa мнoгo рядкo и cмъртнocттa oт тoвa зaбoлявaнe e изключитeлнo виcoкa.

„Не може да се каже, че е много добре, на фона на състоянието й отпреди дни има известен прогрес, но е рано да се радваме”, призна нашият източник.

Лупа

Коментирай чрез Facebook

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *