img

Скандалните разкрития на Симеон Даскалов продължават! Вижте какво се случва в Земен!

/
/
/
Димитър Сотиров
Кмета на Земен

Земен – общината на далаверите, както я наричат някои. На пръв поглед е просто много активна в усвояването на европейски пари. Като разберем обаче, че кметът Димитър Сотиров е тъст на един от най-известните строителни далавераджий Димитър Барбуков, и освен това приближен на ГЕРБ, ние се изкушаваме да се заровим надълбоко. За това ни помага Симеон Даскалов, който от много време се занимава с разследването на земенските измами.

Един от съмнителните проекти е поместването на туристически център за информация в стара туристическа спалня. Сградата е с големина от 158 квадрата. За ремонтът ѝ са похарчени цели 240 хиляди без ДДС. Това е почти 800 евро на квадрат, което си е направо строителство. За тези пари се вдигат поне 2 подобни сгради. Тук обаче имаме ремонтиран покрив, топлоизолация, нова дограма и малко подови настилки. Какво ще кажете обаче, като разберете, че са похарчени повече от 300 хиляди за 4 бивака и една екопътека?

Симеон Даскалов се натъква на схемата случайно. Той има вземане-даване с измамната фирма ХУФУ, която се занимава и с проектите в Земен. Той прави връзката и започва да върви по следите на измамата. Гореспоменатите източвания са само началото. Общината дава почти 3,5 милиона лева за реновирането на общинския стадион. Даскалов се свързва с експерти, които да изчислят стойността на проекта. При всички варианти, сумата, която е нужна е само между 700 хиляди и 1 милион лева. Къде отиват другите 2,5 милиона? Не знаем.

Сценарият се повтаря с всеки друг проект, с който се заема общината. Тук буквално става на въпрос за кражба на милиони левове. Даскалов е сигнализирал съответните органи по случая, но реакция няма. Дори срещу него започват атаки от властта, защото се опитва да развали техните далавери. Изводите ще оставим на вас.

Коментирай чрез Facebook
Скандалните разкрития на Симеон Даскалов продължават! Вижте какво се случва в Земен!
5 (100%) 3 глас[а]

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *