img

Славия и Лудогорец си намериха спонсори в лицето на най-големият световен букмейкър

/
/
/

Бет365Могъщият букмейкър Bet365 , който се слави като най-голямата букмейкърска къща в света със своите повече от 22 млн. клиенти от над 200 страни, не пропусна и България в своята световна програма за спонсориране на спортни клубове.

Славия и Лудогорец са българските футболни клубове, които успешно сключиха сделки с Bet365. Договорите и на двата ни представителя в евротурнирите (единият от които вече бе елиминиран) са за период от две години, започвайки от това лято и свършвайки в края на кампанията 2017/2018 г.

Bet365 имат сериозен опит в спонсорирането на отбори, първенства и отделни спортисти, както и на различни организации, които са извън спорта. Това понякога им е носило и проблеми, като например когато направиха дарение в размер на стотици хиляди паунди на Лейбъристка партия в Англия, което се случи покрай облекчаването на хазартната регулация и вдигането на забраната за реклама на хазартни продукти от страна на правителството на тази партия.

Що се отнася до спонсорствата на спортни отбори, Bet365bg си имат цял един собствен отбор – участникът в Английската висша лига Стоук Сити. Дори и стадионът на този отбор вече се казва „Bet365 Стейдиъм“. Именно в този английски град е базирано седалището на букмейкъра.

Bet365 се опита да навлезе на българския терен и да сключи сделка със столичния Левски през март 2016 г., предлагайки им космическата сума от 1 млн. лева, но тогава ръководството на Левски бе принудено да откаже поради чисто технически причини – клауза в договор с друг букмейкър, която им забранява да имат каквито и да е спонсорски отношения с други компании от хазартния сектор.

Коментирай чрез Facebook
Славия и Лудогорец си намериха спонсори в лицето на най-големият световен букмейкър
5 (100%) 3 глас[а]

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *