img
Home / Клюки от света / Софтуерно чудо: Израелци създават непробиваем Windows

Софтуерно чудо: Израелци създават непробиваем Windows

/
/
/
297 Views
Нов Windows за военни цели
Новата версия ще е за военни цели!

Израелска компания разработва непробиваема версия на операционната система Windows за военни приложения. Платформата ще се използва за управление на ракети и самолети, както и в предприятия, които се нуждаят от безкомпромисна защита на информацията.Разработчикът Morphisec ще разчита на инвестиции в размер на $1,5 млн. от израелския фонд Israeli VC и фондът JVC Partners. В проекта не участва Microsoft, съобщи BusinessInsider.com, цитиран от technews.bg.

Специалната версия на Windows ще блокира всички уязвимости от „нулев ден” с помощта на технология за рандомизация на паметта. Тя превръща компютъра в „движеща се мишена”, чието поведение не може да бъде разбрано, което пречи на хакерите да нанесат вреди на системата и данните, поясняват от Morphisec.

В момента защитената ОС се намира във фаза на закрити бета тестове. Твърди се, че системата демонстрира 100-процентова ефективност при блокиране на хакерски атаки, т.е. не е пропуснала да блокира нито една заплаха, а броят на фалшивите активирания на защитата е незначителен.

Идеята за създаване на непробиваема версия на Windows се заражда в Центъра за изследвания на кибер-заплахите към Университета Бен-Гурион в Израел. Microsoft не е проявила интерес към проекта и не участва в него, уточняват от Morphisec.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *