img

Стотици американки обвиниха гинеколог в изнасилване и гаври

/
/
/

Въпреки оплакванията, ръководството го прикривало десетилетия наред

В САЩ 93 жени подадоха съдебно дело срещу университета в Южна Калифорния заради факта, че институцията е пренебрегвала жалбите за тормоз от гинеколог Джордж Тиндал на пациенти в студентски медицински център от години, предаде Асошиейтед прес.

Жалбоподателките твърдят, че Tиндал ги е изнасилвал по време на прегледи и консултации. Според една от жертвите Дана Лои, лекарят я е изнасилил през 1993 г. Друго момиче – студентката последен курс Бренан Хейл – каза, че гинекологът я тормозел и когато отишла при него на преглед след изнасилването. И двете добавят, че са докладвали инцидента на горещата телефонна линия на университета, но не последвала реакция.

В хода на разследването се оказало, от 1988 г. около 500 жени и завършили студентки са се оплакали за Тиндал. Някои твърдят, че им говорел груби думи и си позволявал расистки забележки, други, че е снимал гениталиите им, че ги е принуждавал да се събличат чисто голи и мастурбирал пред тях. Самият той отрича вината си.

През май 52 жени се оплакали от Тиндал, седем от които подали и молба в съда. В същото време разследването установи, че има много повече жертви, а образователната институция мълчи за скандала.

Сега Джордж Тиндал е на 71 години, работи като гинеколог в университета в продължение на почти 30 години и се оттеглил миналата година по своя собствена молба с изплащане на обезщетение. Това било предшествано от спирането му от работа за една година поради друга жалба за сексуално насилие.

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Facebook
Рейтинг:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *