img
Home / Здраве / Страхотна новина за превантивна лесна терапия срещу коронавируса

Страхотна новина за превантивна лесна терапия срещу коронавируса

/
/
/
247 Views

Сегашните време за много трудни за мнозина, припомня skandalni.

Някои останаха без работа заради COVID-19, а на други изолацията вкъщи изобщо не им действа добре. Но какво да правим и как сами да си помогнем? Има ли как да избегнем паник атаките и депресията без да прибягваме до лекарства?

Да, оказа се, че има лесно и старо спасение. То се нарича „холотропното дишане“.

Методът на трансперсонална психотерапия, разработен от американския психолог Станислав Гроф през 70-те години на миналия век, под името „холотропно дишане“ е предназначен като заместител на незаконните лекарства. Сега техниката се използва като една от най-ефективните и мощни техники за засилено самопознание и личностно израстване.

Именно за това сега ще поговорим за това какво е холотропното дишане, как работи то и дали наистина има някаква полза от него.

Същността на техниката е, че поради бързото дишане въглеродният диоксид се измива от кръвта и съдовете на мозъка се стесняват, последвано от инхибиране на мозъчната кора и активиране на подкортекса.

В резултат на това човек получава чувство на еуфория, халюцинации, променено състояние на съзнанието, а също така, според някои хора, практикуващи тази техника, пробуждането на преживявания, заключени в подсъзнанието.

Курсът на холотропното дишане продължава от 3 до 12 дни, освен това самият „сеанс“ продължава от час до два на ден. Основната характеристика на метода е интензивното дишане, както при активните спортове.

Обикновено холотропният процес се основава на три стъпки:

Първите 5-10 минути бавно и спокойно дишане.

Следващите 40-60 минути са дълбоки и интензивни вдишвания.

Останалите 20 минути започват с бавно дишане, след което има преход към нормално дишане.

Що се отнася до последствията от холотропното дишане, не трябва да очаквате отрицателни такива, а само положителни ефекти – какво във физически, така и в психически аспект.

Разбира се, изключението е, когато техниката не се използва от напълно здрав човек, а именно, ако има проблеми с кръвоносните съдове или кръвното налягане, тогава можете да получите много неприятни последици, които дори да стигнат до инсулт.

Освен това, според критиците на тази техника, човек може да се сблъска със „смъртта на нервните му клетки“ поради хипоксия.

По отношение на емоционалната реакция, обучението може да помогне за формирането на положителна перспектива към света. Има много примери, в които хора, практикуващи този метод, споделят, че след него се чувстват много по-добре, отпочинали и щастливи.

Психосоматичният ефект обаче може да доведе до така желаното просветление и наистина да помогне да стигнете до подсъзнанието си, което позволява на човек да реши самостоятелно и лесно определен проблем

jenata.blitz.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *