img
Home / Звезди / Трифон Иванов задлъжня с 1 милион лева

Трифон Иванов задлъжня с 1 милион лева

/
/
/
680 Views
Трифон Иванов
Трифон Иванов фалира

Развлекателният комплекс в горнооряховското село Поликраище, който така и не беше реализиран, собственост на бившия футболен национал Трифон Иванов, е обявен за продан от съдебен изпълнител. Началната тръжна цена, от която наддаването ще започне за парцела от 2600 кв.м. и изградените върху него сгради е повече от 900 хиляди лева.

Официалното откриване на комплекса беше през 2010 година и включва кафе-сладкарница, дискотека, склад и помещения за търговски обекти. Звездата от САЩ’94 е теглил банков кредит за изграждането му, отпуснат му срещу ипотека на комплекса.

Бизнесът му обаче така и не потръгнал и Туньо започнал да изпитва трудности при покриването на вноските по заема. Банката дала футболиста на съдебен изпълнител, който обявил за продан имота. Комплексът се намира на пътя Русе – Стара Загора. Строителството е добро, а обстановката в заведенията и интериорът им са луксозни и нови. Все още обаче няма проявен интерес от инвеститори заради високата цена.

Това не е първият неуспешен опит в бизнеса на футболната звезда. Трифон Иванов влезе смело в петролния бизнес веднага, след като приключи състезателната си кариера. Той изгради няколко бензиностанции във Велико Търново и Поликраище, след като стана представител на австрийска петролна фирма. Бензиностанциите му просъществуваха успешно няколко години, но след това бившият футболист бе поставен на колене пред големите петролни вериги. В момента Трифон Иванов е председател на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново.

Близки на бившият национал го определят като доверчив и добър човек, дори самият той признава, че прощава лесно, въпреки че много пъти е бил лъган. Припомняме, че преди няколко години легендата на българския футбол стана жертва на апаши, които ограбиха дома му във Велико Търново.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *