img
Home / Клюки от света / Учени от Южна Корея сензационно: Победихме рака!

Учени от Южна Корея сензационно: Победихме рака!

/
/
/
711 Views

Учени от Южна Корея откриха нов начин за борба с раковите клетки. Те са предложили метод, при който се използва смес от заредени частици, които биха разрушили лизосомата на злокачествените тъкани, пише New Atlas.

Според изданието при разрушаване на лизосомата на раковата клетка се стига до разрушаване и на самата клетка.

“Независимо от това, че раковите клетки имат способността да се размножават неограничено и да се съпротивляват на методите на лечение, те също имат уязвими места и едно от тях е лизосомата”, отбелязват учените.

Те са създали смес от положително и отрицателно заредени наночастици, които намират и атакуват раковите клетки. След известно време успяват и да проникнат вътре в тях.

След разрушаване на обвивката, частици от сместа се кристализират, по този начин предизвикват и “смъртта” на лизосомата.

Особената концентрация на разтвора – 80% положително и 20% – отрицателно заредени наночастици позволява да се избегне гибелта на здравите клетки.

Новата разработка на учените е изпитана върху 13 различни ракови клетки, сред които рак на гърдите, на белите дробове, сарком и маланом. Следващият етап ще е тя да бъде изпитана върху животни.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Facebook

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *