img
Home / Здраве / Уникална наглост! Кметът на Петрич призна за далаверите, но оставка няма да подаде!

Уникална наглост! Кметът на Петрич призна за далаверите, но оставка няма да подаде!

/
/
/
375 Views
Вельо Илиев
Кметът на Петрич няма да подава оставка

Скандалът с обществените поръчки в Петрич гръмна преди няколко дена, като сега става ясно, че кметът Вельо Илиев признава за далаверите, които прави, но отказва да подаде своята оставка. Той изтъкна, че протестите срещу него били платени и са политическа поръчка, затова нямало да се оттегли от поста, което е невиждана наглост.

Както добре знаете, баничарница и фризорски салон са спечелили право да изграждат канализация и да извършват ремонти на детски градини и училища, но самите те не знаят за подобно нещо, а и не са издавали фактури за такава услуга. Поръчката е спечелена, тъй като са обещани 200 години гаранция след ремонтите, а поръчката е на стойност 5 млн. лв.

Скандалната схема се разиграва от 2007-а година, а Вельо Илиев не спазва закона за обществените поръчки и сам назначава кой какво да прави. Трябва да вметнем, че автосервиз е спечелил поръчка за играждане на канализация, което принципно няма как да се случи.

Днес на площада в Петрич се събраха множество строителни предприемачи и обикновени граждани, които твърдят, че вече 15 години се извършват подобни далавери и поръчките се печелят само от приближени до кмета хора. Недоволните дори запалиха демонстративно чучело, което символизира кмета на града.

Самият кмет се включи по телефона в сутрешният блок на Нова телевизия и оправда отсъствието си със срещата на общините, която се провежда в Пловдив. Ето и думите на Вельо Илиев:

„Не отричам шуробаджанащината при печеленето на обществени поръчки в Петрич. Тази баничарница и автосервиз са работили през 2007 година. Когато част от тези хора ми поискаха справка за последните седем години как е работено, аз им дадох справката и от всички фирми, които са над 50, изкараха само две – три. Тези ремонти са в село Коларово – става въпрос за водопровод за 3000 лева и канализация за 8000 лева. Показахме му актовете, които са подписани от главния инженер на Общината и от кмета на селото. Там поръчката е направена от кмета на селото. А парите са платени по банков път, а не на ръка”

Кметът Илиев също така държи и частна адвокатска кантора, която е отнела имуществата на множество граждани на Петрич, но според него, цялата тази история е поръчка на ДПС, БСП и ГЕРБ.

 

Коментирай чрез Facebook

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *