img
Home / Забавно / Вечният въпрос! Кой е по-умен – мъжът или жената?

Вечният въпрос! Кой е по-умен – мъжът или жената?

/
/
/
493 Views

Учени доказаха, че мъжете съобразяват по-бързо, взимат най-верните решения и понасят стресовите ситуации по-добре от жените, пише изданието „Сел“. Екип от университета във Вашингтон проведе уникален експеримент, с който провери бързината на реакциите спрямо графична информация.

Въпреки че обработката на данните, получена чрез зрението, е на едно и също ниво при двата пола, изследователите констатираха, че именно мъжете взимат най-правилните и рационални решения въз основа на тези възприятия, съобщава Дарик радио.

Мозъкът на жените обработва постъпващата информация от 25 до 75 процента по-бавно, в зависимост от особеностите на данните, твърдят учени от университета във Вашингтон. Мозъкът на жените обработва постъпващата информация от 25 до 75 процента по-бавно в зависимост от особеностите на данните, твърдят учени от университета във Вашингтон.

Като цяло мозъкът на жените обработва постъпващата информация от 25 до 75 процента по-бавно в зависимост от особеностите на данните. Това не им позволява правилно да отговарят на контролните въпроси, позволяващи да се оценят когнитивните способности на нежния пол.

Интересното в случая е, че най-остра реакция и бърза обработка на данните са наблюдавани не при здравите мъже, а при тези с нарушения в психичното развитие. Учените считат, че мозъчните процеси при тези хора са съпроводени с понижено регулиране на невронната активност, което води до по бързи реакции и по-остро възприятие на информацията.
Източник: Детето.бг

Коментирай чрез Facebook

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *