img
Home / Клюки от света / Внимание! ШЕЛ заплашва световният климат!

Внимание! ШЕЛ заплашва световният климат!

/
/
/
346 Views
ШЕЛ
ШЕЛ може да замърси целият свят

Компанията Royal Dutch Shell” е обвинена, че следва стратегия, която ще доведе до потенциална климатична промяна, която ще бъде катастрофална. Това се случи, след като стана ясно, че фирмен документ признава повишението, което се очаква на глобалната температура с 4 градуса, което е два пъти повече от нивото, считано за безопасно на планетата.

Водещ документ за бъдещата бизнес стратегия на англо-холандската мултинационална компания, съдържа предположението, че емисиите от въглероден двуокис не биха повишили температурата само с 2 градуса. Пределът, който е международно признат трябва да възпрепятства наводненията, глобалното увеличение на пустините и глада. Документът обаче се позовава на прогноза, която е направена от независимата Международна енергийна агенция (IEA), която сочи, че много скоро температурата ще се повиши с 4 градуса, а след това ще последва повишение до 6 градуса допълнително.

В знак на протест срещу противоречивите планове на компанията да добива нефт от Арктическия океан, стотици защитници на околната среда блокираха с канута, каяци и салове пристанището на Сиатъл. Един от множеството плакати гласи, че не може да бъде изгорен всичкия нефт на планетата и да продължим да живеем.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *