img
Home / Здраве / Южнокорейски микробиолог: Страшно е, ситуацията у нас прилича на Китай (ВИДЕО)

Южнокорейски микробиолог: Страшно е, ситуацията у нас прилича на Китай (ВИДЕО)

/
/
/
293 Views

Южна Корея е една от най-засегнатите в света страни отвъд Китай от страшния коронавирус.

Ковид-19 вече е доказан при близо 1000 души, а преди обяд агенция „Ройтерс“ съобщи, че над 1500 работници в гигантите „Самсунг“ и „Хюндай“ са се подложили на самокарантина заради страх, че има заразени техни колеги. Южнокорейския микробиолог Ю Бин Ким, който от седмици предупреждава, че ситуацията с новия ТОРС, идващ от Китай, убил досега близо 3000, излиза извън контрол, научи skandalni.

– Д-р Ким, какво е положението в страната Ви към момента?

– Ситуацията е повече от тревожна. Тя не изглежда точно като в Китай, който е на практика напълно изолиран, но започва много да прилича. В компанията, в която аз работя, всички са задължени да стоят с хирургически маски на лицата, да ползват ръкавици и да съобщават веднага за най-малкото неразположение.

– Колко са заразените в Южна Корея и наблюдавате ли тенденция чужденците да се евакуират?

– Точно така. Броят на потвърдените случаи от днес сутринта (24 февруари – б.р.) достига 933. Границите са затворени, но това трябваше да се случи още преди 2 седмици и според мен правителството пропусна ценна възможност да изпревари събитията. Моите предположения са, че до дни ще започне масова евакуация на чужденците, които учат или работят у нас, а до април няма да е останал нито един гражданин на чужда страна, ако темповете на разпространение сега се запазят.

– Европа започва също да се паникьосва…

– И с право. Според мен Европа трябва напълно да изолира Италия до второ нареждане. Същото се отнася и за местата по света, за които вече са установени случаи на коронавируса. Пожелавам ви да действате по-умно от южнокорейското правителство. Ние загубихме 2 седмици, не го правете и вие.

Междувременно в социалната мрежа Ютюб се разпространява скоростно шокиращо видео от Ухан, снимано от един от напълно запечатаните блокове на най-засегнатия град от заразата в света. От него се чуват писъците на хиляди хора, изолирани от средата на януари от света, без право на медицинска помощ и най-вероятно с ограничени хранителни и водни запаси. Видеоклиповете от Ухан напоследък са рядкост, но все пак местни успяват да „пробият“ мрежата с фрапиращи данни за ситуацията там.

Хиляди не могат да стигнат до лекарства, защото в града, въпреки двете новопостроени болници, лекарите и медицинските сестри не достигат. Над 1600 медицински работници само в провинция Хубей са заразени с коронавируса. Китайското правителство е установило над 20 пункта, където болни могат да се тестват, но и самите реактиви не достигат. До момента броят на инфектираните в света е над 77 хиляди. В Италия потвърдените заразени са над 190.

Редакцията на Skandalni не препоръчва на хора със слаба психика, деца и бременни да гледат видеоклипа.

 

lupa

Коментирай чрез Facebook

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *