Home » Полезно » Водата, в която са варени картофите е дар Божий – ето как да си направите универсално лекарство от нея
Водата в която са варени картофите е дар Божий

Водата, в която са варени картофите е дар Божий – ето как да си направите универсално лекарство от нея

Сподели новината

Картофите са един от най-любимите зеленчуци – с тях приготвяме вкусни и питателни гозби, апетитни салати, ароматни предястия. Сигурно няма по-използван продукт в едно домакинство.

Всъщност вкусният и хранителен зеленчук е донесен в Русия по заповед на Петър Велики в края на 17 век. Почти веднага необичайният зеленчук за руския народ бързо се превърнал в един от любимите. Те не само започнали да приготвят много ястия от картофи, но създали и различни напитки: сок, желе, дори квас.

Едва ли обаче подозирате, че водата, в която са се варили картофите, също е полезна – руснаците не я изхвърлят, а я използват за лечение на различни заболявания: например настинки.

картофи варени

Употребата на „водата от картофите“ се потвърждава и от съвременната наука, видя Skandalni.

Учени от Института по хранене на Германия наричат ​​картофения бульон „отвара на Хипократ“ и го смятат за универсално лекарство.

Отварата от картофи перфектно премахва токсините от тялото и почиства червата от слуз, помага за облекчаване на симптомите на артрит. Редовната употреба на картофения бульон помага за нормализиране на кръвното налягане, а когато имате настинка, трябва да си направите инхалация над врящия бульон с кърпа над него.

За да се запазят всички полезни вещества в картофения бульон, той трябва да бъде правилно приготвен. Не е необходимо да белите картофите преди готвене, тъй като обелката съдържа до 50% от общото количество витамини. Картофите трябва да бъдат добре измити и потопени във вряща вода. Тези тайни ще ви помогнат да приготвите истинска лечебна напитка.

Картофената отвара не трябва да се пие за хора, страдащи от диабет, ниско кръвно налягане и алергии.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар