Home » Полезно » Мъж си купи изоставена ферма и я превърна в дом мечта СНИМКИ
Мъж си купи изоставена ферма и я превърна в дом мечта СНИМКИ

Мъж си купи изоставена ферма и я превърна в дом мечта СНИМКИ

Сподели новината

Кое е по-добре – да си построите къща или да си купите завършена, но изоставена и да й направите ремонт, който да я превърне в подходяща за живот?

Героят на днешната история на Skandalni избрал второто, запретнал ръкави и се заел с реновирането на стара порутена селска къща.  Всичко започнало, когато мъжът решил да избяга от големия град. На 100 км. от него той открил изоставена ферма.

Оказало се, че къщата в нея е на повече от 100 години. Била построена през далечната 1918 година.

За огромна изненада на новия собственик, въпреки запуснатия си и тъжен вид, тя била доста запазена.

Струва си да се отбележи, че собственикът ремонтира изоставената сграда 5 години, започвайки от 2013-а. След като боядисал фасадата и сменил прозорците, къщата започнала да придобива външен вид.

Почистването на територията около нея и изкореняването на ненужната дива растителност също си казали думата. От всички храсти и дървета, мъжът оставил само вековната липа, която растяла близо до сградата.

Зад стените на къщата имало стая и кухня, разделени от преграда. В стаята имало камина, която, за радост на новия собственик, работела както трябва.

Помещенията били в плачевно състояние и той се захванал с ремонта. Започнал от печката. 

Направил гипсова мазилка с дебелина около 2 см., а когато изсъхнала, направил имитация на камъни и тухли, след което ги боядисал.

Изгнилите около печката дъски били махнати, а подът покрит с плочки, за да не падат въглените по дървото. Останалата част от пода и таваните били непокътнати и се нуждаели само от нова боя.

Площта на къщата била около 40 кв. метра и на пръв поглед нямало кой знае колко работа. Пред собственика обаче стояла една основна задача – да направи всичко бързо, качествено и евтино.

За да спести пари, той правел всичко със собствените си ръце. Увеличил отворите на прозорците и сменил старата дограма с модерна, която купил от производител. Измазал стените, като преди това се наложило да свали 15 слоя стари тапети.

Изциклил пода и го боядисал с обикновена блажна боя. Таваните и стените боядисал с миеща се бяла боя. Почистил дъските на тавана и в краищата сложил декоративни елементи от дърво в контрастен цвят, с които хитро успял да скрие някои неравности на покритието.

От старата градина, която в по-голямата си част трябвало да бъде изкоренена, си оставил няколко ябълкови дървета. Почистил кората им и ги минал с лак. Така се сдобил с отлични декоративни елементи за интериора.

Сега ябълковите дървета  красиво “растат” точно до леглото му, както и в ъглите на кухнята.

Мебелите също измайсторил със собствените си ръце. Леглото доближил до печката, а от другата страна разположил дивана, на който да седне с чаша чай в ръце и да гледа към огъня.

Интериорът на дневната му се допълва от домашна маса, огледало и нови завеси.

След като съборил старата плевня в имота си и разчистил планините боклук, пред погледа му се разкрила вековна каменна изба.

Стените й приличали на средновековен замък, което вдъхновило мъжа да съхрани постройката, но малко да я модернизира и да я направи по-комфортна, превръщайки я във  винарската изба.

Каменната изба не била единственото нещо, което намерил новият собственик. Продължавайки да разчиства терена, обрасъл с дива растителност, той се натъкнал на разрушен кладенец.

Надеждно изградил стените му, декорирал го, а около него засял красиви цъфтящи растения.

Тъй като бил много креативна личност, новият стопанин си направил и спортна площадка, нови пътеки, саксии с цветя и  дървени пейки за почивка.

След като теглил чертата, се оказало че е похарчил около 5 000 долара. Но, гледайки крайния резултат, е ясно, че всички тези усилия и пари са си заслужавали! /jenata.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 11 Average: 4.2]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар