Home » България » Карбовски също се пусна от джипа: Пътувам по АМ „Хемус“ сякаш е 79-а година и Тодор Живков е направил първата копка
Карбовски също се пусна от джипа: Пътувам по АМ „Хемус“

Карбовски също се пусна от джипа: Пътувам по АМ „Хемус“ сякаш е 79-а година и Тодор Живков е направил първата копка

Понеже това се превръща в жанр, и аз ще правя репортажи от джипа, това обяви журналистът Мартин Карбовски, в живо включване от джипа си, подобно на тези, които прави премиерът Бойко Борисов.

„Който ви казва, че има пътища в тая държава, ви лъже!“, заяви той, докато бавно напрадва в задръстване по магистрала „Хемус“ преди тунела Витиня.

Карбовски коментира също, че в седмицата пътува поне два пъти в различни краища на България и много добре знае какво е състоянието на магистралите, които са гордостта на управлението на Борисов и ГЕРБ.

„Тази магистрала, която се нарича „Хемус“ и е започната 1974 година, в момента е в окаяно състояние. Още съм преди тунелите, дотук имаше едно стеснение, щото някой ремонтира мост и го ремонтира с години“, емоционално коментира журналистът, който добави, че за пореден ден в събота се задръства пътя за цяла Северна България.

„Ние се опитваме да стигнем някъде и не можем да стигнем. И през цялото време ни се обяснява, че се строи, се прави, ремонтира се… И после никой не казва, че пак се ремонтира. Тези тунели на Витиня никога не са работили едновременно. Не говорим за това, че падна лампа, че уби жена, че трябваше някой да влезе в затвора, че това се забрави…“, каза още Карбовски в своя репортаж от джипа.

„Ние постоянно се намира ме в тупик, в застой, в брежневистки застой, който ни се обяснява, че е напредък. Това нещо живяхме като деца, явно ще го живее и като пенсионери. Иначе, когато някой ви каже, че много се прави, да знаете – в Хърватия направиха 2000 км пътища за четири години. Преди десетина година бях там – идеални пътища, със 150-160 може да се кара“, разказа журналистът.

„Тука продължавам аз да пътувам сякаш е 79-а година и Тодор Живков е направил първата копка! И се режат ленти, и се говори от джипа и от джипа не ви се казва истината! И това хората го преглъщат и се превръща в нерви, в застой, в спирачка на прогреса!“, заключи Мартин Карбовски.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

About clslavchev

Твоят коментар