Home » Скандално » Любовницата на Борисов вдигна Тайно Сватба! Скандалът БарселонаГейт се разраства!
Любовницата на Борисов вдигна Тайно Сватба!

Любовницата на Борисов вдигна Тайно Сватба! Скандалът БарселонаГейт се разраства!

Сподели новината

Любовницата на премиера Бойко Борисов манекенка Борислава Йовчева, на която той купи къща за 3 млн. евро в Барселона, вече е госпожа Христова, разбра Скандални.

Брюнетката се е омъжила инкогнито за фиктивния собственик на каталунската хасиенда – хотелиера Йордан Христов, който е с 38 години по-възрастен от нея. И го е направила само ден преди испаското издание „Ел Периодико“ да публикува пилотното си разследване за „БарселонаГейт“ и Борисов. Тази информация съобщи журналистът от разследващия сайт “Биволъ” Атанас Чобанов.

Вместо да се радва на меден месец обаче, Йовчева се замеси в поредния скандал.

Вижте пълния текст на публикацията на Чобанов:

Няма лъжа, няма измама – Йовчева стана Христова… за да скрие, че всъщност е Борисова.

Няколко дни преди първата публикация на “Ел Периодико” за испанското разследване на Къщата в Барселона, нейната обитателка, бившата „Мис Бикини“ Борислава Йовчева се е сдобила с нов съпруг. Това е Йордан Христов – индустриалец и хотелиер, приближен с Иван Саздов и в миналото партньор по тенис на Бойко Борисов, и бизнес партньор на сикаджията Илиян Пенев – Мацола. За Йовчева се твърди, че е емоционално свързана с Бойко Борисов, от когото имала дете. Чрез подставени лица той й е осигурил луксозен живот в каталунската столица – къща за 3 милиона евро и бизнес за 2,3 млн. евро.

Йордан Христов е разследван, твърдят испанските медии, защото представлява офшорката Palms Enterprises, инвестирала 2,3 милиона евро в луксозен бутик в Барселона, управляван от Йовчева. Веднага след публикациите в испанската преса бутикът на Scervino затвори. Репортери заснеха как изнасят стоката от помещението на най-скъпата търговска улица в Барселона Paseo de Gracia.

През последните месеци управител на магазина е била съпругата на русенския сикаджия Илиян Пенев – Мацола, с когото Йордан Христов е имал общ бизнес в миналото. В коментарите си за скандала премиерът Борисов каза, че е бил предупреден поне седмица преди публикацията и е очаквал тя да излезе. Публикацията в “Ел Периодико” е датирана от 21 февруари 2020, а пет дни преди това, на 16 февруари 2020 г., Борислава Йовчева и Йордан Христов стават официално съпрузи.

Това се случва точно във времевия диапазон между предупреждението за предстоящата публикация и самата публикация. Йовчева и 38 години по-възрастния от нея Христов сключват брак в режим на разделена имуществена общност. Този факт засилва съмненията, че съпружеските отношения между двамата са фиктивен акт, който трябва да създаде алиби за имуществените придобивки на сем. Йовчеви и да отвлече вниманието на разследващите от евентуална връзка на Борисов в барселонската афера.

Преди години Palms Enterprises е инвестирала в аквапарк в Приморско заедно с Gordon Holdings, фирма представлявана от осъдената за пране на пари Белинда Ланион.

Тогава член на УС на фирмата зад аквапарка е Иван Саздов, виден гербаджия и шеф на тенис клуба в Банкя, където има дървен паметник на Бойко Борисов. Христов има мащабен бизнес – Хим-маш, ОМЗ, Перла Турист и др. Фирмите свързани с него са получили над 7 млн. лв. еврофондове и над 16 млн. лв. обществени поръчки. Съмненията, че част от тези пари са пренасочени за обезпечаване на Йовчева трябва да бъдат проверени от Европейската прокуратура.

По повод тези последни разкрития около БарселонаГейт днес в 17 часа група граждани се събраха на протест пред испанското посолств. Действията им са породени от новото парченце от пъзела ”Къщата в Барселона”. Демонстрацията е под надслов „Къщата в Барселона – корупция в най-чистия й вид – искаме разследване и действия!“. Тя бе организирана от движение „Заедно“.

Източник: Skandalno.net

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар