Home » Скандално » Румен Радев: Няма да повторим нашите грешки от 2013 г. Няма да се делим на леви и десни, на сини и червени
Румен Радев: Няма да повторим нашите грешки от 2013 г. Няма да се делим на леви и десни на сини и червени

Румен Радев: Няма да повторим нашите грешки от 2013 г. Няма да се делим на леви и десни, на сини и червени

Сподели новината

Скъпи сънародници, радвам се, че отново сме заедно, защото протестът срещу българската мафия се превръща в кампания и няма сила, която да ни спре! Стига да сме мъдри и непреклонни.

Затова трябва да заявим нашите принципи” Това заяви пред протестиращите президентът Румен Радев, който слезе при протестиращите.

“Няма да повторим нашите грешки от 2013 г. Няма да се делим на леви и десни, на сини и червени. На русофили и русофоби. Няма да се делим на българи и турци!”, заяви Радев.

“Както някои в своето безсилие се опитват отново да разиграват етническата карта. Няма да го допуснем. Защото имаме ясно кредо – свобода, законност, справедливост за всеки един в България”, заяви Радев.

“Не сме тук, защото сме еднакви, тук сме, за да защитим свободата си. А за бъдем себе си, първо трябва да сме свободни. Тук сме, за да кажем “не” на политическите репресии и прокурорския рекет. Не на произвола, който погазва принципа за невинност.”

Тук сме да защитим природата и бъдещето на родината си, която е наш дом, в който искат да се върнат милиони българи. България е за всички нас, тя не е бащиния нито собственост на олигарсите. Тя е за всички нас. Тук сме, за да поискаме честни избори и машинно гласуване, за да не може мафията да се самовъзпроизвежда.

Благодаря ви, защото всички вие с вашето присъствие показвате, че Европа не може повече да гледа на България с широко затворени очи”, заяви президентът.

В следващите дни мафията ще очерни лидерите на протеста, ще твърди , че сте платени. Ще организира провокации и бутафорни контрапротести. Да знаете, че бутафорните протести са там, където са автобусите. Моля ви, не бъдете агресивни, към хората в другия край. Нека им помогнем да се освободят от страха и от принудата. Убеден съм, че те ще го направят скоро”, призова Радев.

Мафията ще ни плаши със статистиката от пандемията. Но най-старшна е пандемията от корупцията. Призовавам ви да спазвате мерките. В заключение искам да ви кажа нещо важно. Днес на площада се решава бъдещето на България. Не на масата, не във фейсбук, а именн тук”, посочи той.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 6 Average: 4.2]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар