Home » България » Нана: Дадоха ми болкоуспокояващо за смъртно болна жена три дни преди…
Нана: Дадоха ми болкоуспокояващо за смъртно болна жена три дни преди…

Нана: Дадоха ми болкоуспокояващо за смъртно болна жена три дни преди…

Сподели новината

За пациент не е важно колко получава и колко някой дава, важно е дали ще му решиш проблема.

Това Коментира в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия Нана Гладуиш, водеща на предаването „Съдебен спор” и основател на фондация „Една от осем” за помощ и подкрепа на жени с рак на гърдата.

„Понякога за онкологичните пациенти цената на техния живот е цената на един скенер, защото в България масово се лекуват пациенти без да се прави качествена образна диагностика”, добави тя. „Макар, че съм здравно осигурена, имам и допълнително здравно осигуряване, аз си плащах сама всички изследвания. Аз отивам в една болница да се оперирам и тази болница има частична патология, и в момента, в който ме изписват те и казват, че трябва да продължа да се лекувам на друго място и да си платя. Така става непрекъснато”, обясни тя.

„Миналата седмица съм дала пари на жена на ядрено-магнитен резонанс, защото тя няма пари и никой не й дава”, разказа тя и попита: „Най-тъжното е, че след една седмица тя почина. Трябваше ли държавата да чака и да я приеме три дни преди тя да почине, за да й даде болкоуспокояващо?”.

Непрекъснато се искат пари от пациентите под формата за дарения.

„Когато на мен ми откриха тези метастази, в България искаха да ми отрежат гърдата. Даже, за да бъда по-точна, искаха да ми я накълцат сантиметър по сантиметър, за да разберат къде точно е тази бучка. Аз бях готова да го направя“, сподели Нана.

„След това отидох на лечение в чужбина и се излекувах, без да ми режат гърдата“, сподели още тя.

„Майчин дом” поискаха дарение от 2000 лева, за да се извърши операция. Аз не знам какви пари има и как се разпределят, но в крайна сметка ние си плащаме.

В отделението ни все още се използва масичка за реанимация на бебета на 50 години, разказа д-р Красимира Иванова, началник на отделението по неонатология в Първа АГ болница “Света София”. Тя започва работа в отделението преди три години.

От тогава досега, тя не е станала свидетел на закупуването на нова апаратура и ново оборудване.

„Това, което най-много ме тревожи е състоянието на газовата система в отделението, цялата газова инсталация е по стените. Това е изключително рисковано и не е правилно по новите стандарти”, съобщи тя.

„Единствено и само благодарение на безкрайно добрия екип от професионалисти в отделението, ние успяваме да се справим и то доста добре”, подчерта д-р Иванова.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар