Home » Полезно » Ангелът, който слезе снощи над Кръстова гора! Какво ли ни носи?
Ангелът който слезе снощи над Кръстова гора! Какво ли ни носи?

Ангелът, който слезе снощи над Кръстова гора! Какво ли ни носи?

Сподели новината

Небесен ангел се спусна над… Кръстова гора снощи, в очакване на Кръстовден – един от най-големите и тачени християнски празници у нас.

Жанета Павлова от Свиленград го е заснела.

Изпрати ни го не, за да се похвали, а за да ни вдъхне вяра, че чудото същуствува, че изцеление има, стига да имаш… силна вяра.

Жената ни разказа, че преди години претърпяла кошмарна катастрофа, при която загубила съзнание, след като е била лекувана грешно. Оказало се, че има тумор в главата.

След тежкото ПТП цели три дни била в кома, а операциите, които е претърпяла, даже не ги брои.

Жанета твърди, че се е възстановила напълно, но след като е посетила Кръстова гора. От тогава всяка година идва тук с мъжа си.

Така както и днес е тук, заедно с десетки хора, които продължават и в този час да се стичат на Кръстова гора, за да се докоснат до частицата от Светия кръст.

А хиляди снощи нощуваха под открито небе, защото вярват, че енергийната сила на това място е най-голяма в нощта срещу 14 септември. Те вярват в чудесата и изцелението от болести.

От двете страни на възвишението са построени 12 параклиса. Всеки от тях е посветен на един от апостолите. Богомолците идват тук, за да потърсят уединение.

В най-горната част на Кръстова гора се намира чудотворният кръст, където и в момента има опашка от вярващи. 66-килограмовият сребърен кръст е дар от цар Борис lll Обединител. Преди години неизвестни го откраднали. След време двама от крадците загинали в произшествия, а третият върнал кръста, като го оставил в близост до манастира.

Източник: glas

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 2 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

One comment

  1. Нямаше да е лошо да снимате 6-те нива и разположението на клечките.Аз поне не разбрах как се разпознават въпреки, че пишете да разделим клечката на 6 части, не разбрах това лак как става и различните положения!

Твоят коментар