Home » България » Сандра, майката на изчезналия преди 6 години във Варна Ларс Митанг продължава да го търси: Вярвам, че още е жив
Сандра майката на изчезналия преди 6 години във Варна Ларс Митанг

Сандра, майката на изчезналия преди 6 години във Варна Ларс Митанг продължава да го търси: Вярвам, че още е жив

Сподели новината

Майката на изчезналия в България Ларс Митанг, Сандра, отново е в България за да търси нови данни и свидетелства, които да помогнат за разгадаването на мистерията, която вече е позната в цял свят.

„Вярвам, че е жив“, това каза тя в ефира на bTV.

Сандра Митанг каза също, че сведенията, които получава тя от България стават все по-малко, затова призовава всеки, който си спомня каквото и да е по случая, да я потърси.

В края на юни 2014 г. 28-годишният тогава Ларс пристига за едноседмична почивка в “Златни пясъци”, от която трябва да се прибере в родината си на 7 юли. По време на отпуската фенът на „Вердер“ Бремен си участва в сбиване с привърженици на „Байерн“ Мюнхен и тъпанчето му е спукано, заради което получава лекарска забрана да лети на определената дата.

На 8 юли отново е прегледан от лекар на летището във Варна, като внезапно напуска кабинета, зарязвайки целия си багаж и мобилния си телефон.  В него остават само задграничният му паспорт и портфейлът с 300 евро. Записи от охранителните камери показват как той излиза от терминала бягайки, след което прескача оградата на аеропорта. Оттогава никой не знае къде е германецът.

В продължение на 4 години Сандра Митанг не говори с медиите.

„Исках да защитя сина си, защото не знаех в каква среда е в момента“, така обясни тя поведението си. Сега обаче тя смята, че трябва отново да говори пред журналистите, за да призове хората да съдействат за откриването на Ларс.

Майката разказа, че при телефонен разговор от хотела, той е звучал уплашен и е казал: „Трябва да се махам, защото нещата тук загрубяха“. „Не смееше да говори силно, само шепнеше“, разказа Сандра. След това обаче е говорил с нея от летището и е звучал нормално.

Сандра разказа, че е гледала запис, предоставен от летище Варна, на което Ларс се вижда замислен на паркинга на аерогарата. След това минава автобус и тогава той започва да тича, след което прескача оградата на летището и изчезва.

„Предполагам, че е бездомник. Вероятно е изгубил доверие в хората, страхува се да се обърне към полиция или към лекар, за да получи помощ“, каза през сълзи Сандра Митанг, майката на Ларс.

В случай, че някой има информация, свързана със случая, може да я сподели чрез:

Телефон и Вайбър: 004915165696929
Имейл: guetig.findet_lars@web.de
Фейсбук: https://www.facebook.com/hamepete/

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар