Home » Полезно » 1 капка и по- чисти прозорци не сте виждали, а да не говорим, че ефекта е дълготраен
1 капка и по- чисти прозорци не сте виждали а да не говорим че ефекта е дълготраен

1 капка и по- чисти прозорци не сте виждали, а да не говорим, че ефекта е дълготраен

Сподели новината

Традиционно измиването на прозорци в апартамент отнема огромно количество ценно време. Трябва да намерите и съберете кофа с вода, да добавите препарат, да третирате прозореца от двете страни и да не изпадате, да оставите водата да изтече, да обработите стъклото с чист сух парцал или вестник. Плачете по време на вечерния дъжд и накрая пак е на петна целия прозорец.

Смятаме, че е време да прекъснем този порочен кръг и да въведем нещо ново в процеса на пране. Нещо, което ще помогне на стъклата на прозорците да останат дълго време чисти и красиви. Интересно? След това продължете да четете и ще разберете рецептата за нашето чудотворно средство.

И така, кои са 3-те най-чести причини почистването на прозорци да се извършва толкова рядко:

Това е монотонна работа . Съгласете се, докато миете всички прозорци, дори в едностаен апартамент, по-голямата част от деня ще отлети

Работа с височина . Ако живеете на 9-16-и етаж или дори по-високо, измиването на прозорци се превръща в истинска битка за живот. Хората със страх от височина ще ни разберат сега.


Най-красивите и фантастично прозрачни прозорци ще бъдат нацапани само от един петминутен дъжд или няколко птици, които са дошли от нищото. И това е най-тъжното нещо.

Трудно, но необходимо

В повечето случаи хората се опитват да почистват прозорците си поне 2 пъти годишно. Това е началото на лятото и края на есента. В този режим стъклото по някакъв начин ще изглежда чисто и ако имате късмет, дъждът няма да се разлее върху рамката. Със сигурност няма да изглеждат перфектно

Но днес ще ви споделим един трик, с който прозорците ви ще светят и няма да се налага да се мъчите много.

Наскоро открихме рецепта за много добър продукт, който ще ви помогне да поддържате прозорците чисти. Опитахме и от месец прозорците в офиса блестят като нови! Е, как да не споделиш толкова добри новини със с вас? И така, читателю, вземи химикалка и я запиши !

КАКВО ТИ Е НЕОБХОДИМО

1 капачка от най-простия омекотител
0,5 с.л. топла преварена вода
1 супена лъжица глицерин
удобен пластмасов контейнер
четки

Изсипете капачката от балсама в малък пластмасов съд и разбъркайте добре с вода.

След това добавете глицерин към тази смес. Той е жилав, така че трябва да го разбърквате особено старателно. Оставете разтвора да престои поне 15 минути. След това ще бъде готово.

Сега просто сложете няколко капки от разтвора върху четката и активно измийте прозореца с нея от едната страна.

Не е нужно да правите нищо друго. Тънкият слой, който сте сложили на прозореца, ще остане. Глицеринът и омекотителя ще работят добре. След това целият прах от въздуха или дъжда просто няма да полепнат по стъклото. И прозорците ще останат свежи и нови за дълго, дълго време. Казват, че методът работи за цяла година.

Радваме се, че винаги можем да ви помогнем в домакинската работа с някои съвети . Страхотно е да улесним малко живота на хората. И ако се интересувате от тази тема и обичате всякакви „лайф хакове“ – каним ви на нашия уебсайт, там ще намерите още много полезни съвети за всичко на света. Присъединете се към нас!

Източник: За Жената

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар