Home » Полезно » 11 грешни навика, които винаги сте смятали за правилни – ето как да миете косата си, за да е здрава!
1. Пълен мит е, че косата се мие по график. Мийте косата си, когато усетите, че имате нужда. Може да го правите всеки ден през лятото или пък по два пъти в седмицата през зимата. Всеки тип коса има различни нужди. 2. Ползването на шампоан при всяко миене не е задължително. Всъщност, ако пропускате от време на време, ще предотвратите изсушаването на скалпа. 3. Грешка е да натискате силно, докато миете косата си и втривате шампоана. Пробвайте с нежни и масажиращи движения. Това е много по-щадящо за косата. 4. Горещите душове действат много разтоварващо на тялото, но не са толкова полезни за косата. Тя има нужда от топла и дори само хладка вода. Горещата вода изсушава кожата. 5. Ако обичате да експериментирате с шампоаните и балсамите, знайте, че това действа стресиращо на косата ви. Битува мит, че трябва често да ги сменяте често, но това не е съвсем вярно. Когато попаднете на добър шампоан – използвайте него, предава kanal3.bg. 6 Изливането на големи количества шампоан – това е грешка – може би обичате как ухае и как омекотява косъма, но не прекалявайте. 7. Грешка: Държите мократа си коса, увита в кърпа, вместо само да я избършете и да я махнете от главата си. Косата ви е много деликатна част от вас, по-добре й давайте повече свобода и не я тормозете като я увивате в хавлии или я връзвате, докато е мокра – тогава е най-уязвима. 8. Четката е враг на мократа коса. Втривайте шампоана нежно и не се решете, когато косата ви е мокра, за да бъде косата ви здрава. 9. Грешка е да започвате нанасянето на шампоана всеки път от корените на косата надолу. Пробвайте да го правите от тила нагоре от време на време. 10. Грешка: Шампоан върху суха коса – това е противопоказно. Уверете се, че косата ви е напълно мокра преди да си сложите шампоан! 11. Нанасяш шампоан на цялата глава – няма смисъл – слагайте шампоан в корените и балсам само в краищата. Така ще има баланс и по-голяма полза от продуктите, които ползвате.

11 грешни навика, които винаги сте смятали за правилни – ето как да миете косата си, за да е здрава!

Сподели новината

1. Пълен мит е, че косата се мие по график. Мийте косата си, когато усетите, че имате нужда. Може да го правите всеки ден през лятото или пък по два пъти в седмицата през зимата. Всеки тип коса има различни нужди.

2. Ползването на шампоан при всяко миене не е задължително. Всъщност, ако пропускате от време на време, ще предотвратите изсушаването на скалпа.

3. Грешка е да натискате силно, докато миете косата си и втривате шампоана. Пробвайте с нежни и масажиращи движения. Това е много по-щадящо за косата.
4. Горещите душове действат много разтоварващо на тялото, но не са толкова полезни за косата. Тя има нужда от топла и дори само хладка вода. Горещата вода изсушава кожата.

5. Ако обичате да експериментирате с шампоаните и балсамите, знайте, че това действа стресиращо на косата ви. Битува мит, че трябва често да ги сменяте често, но това не е съвсем вярно. Когато попаднете на добър шампоан – използвайте него, предава kanal3.bg.

6 Изливането на големи количества шампоан – това е грешка – може би обичате как ухае и как омекотява косъма, но не прекалявайте.

7. Грешка: Държите мократа си коса, увита в кърпа, вместо само да я избършете и да я махнете от главата си. Косата ви е много деликатна част от вас, по-добре й давайте повече свобода и не я тормозете като я увивате в хавлии или я връзвате, докато е мокра – тогава е най-уязвима.

8. Четката е враг на мократа коса. Втривайте шампоана нежно и не се решете, когато косата ви е мокра, за да бъде косата ви здрава.

9. Грешка е да започвате нанасянето на шампоана всеки път от корените на косата надолу. Пробвайте да го правите от тила нагоре от време на време.

10. Грешка: Шампоан върху суха коса – това е противопоказно. Уверете се, че косата ви е напълно мокра преди да си сложите шампоан!

11. Нанасяш шампоан на цялата глава – няма смисъл – слагайте шампоан в корените и балсам само в краищата. Така ще има баланс и по-голяма полза от продуктите, които ползвате.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар