Home » Полезно » Орхидеята мощно влияе на енергията на дома! Ето какво трябва да знаете, ако имате в къщи
Орхидеята мощно влияе на енергията на дома! Ето какво трябва да знаете ако имате в къщи

Орхидеята мощно влияе на енергията на дома! Ето какво трябва да знаете, ако имате в къщи

Сподели новината

Цъфтящата орхидея в къщата предизвиква възхищението на всяка домакиня. Това цвете се оказва взискателно, защото се нуждае от правилно поливане, достатъчно осветление и подходяща почва. Дори влажността на въздуха играе роля.

Но цъфтежът на капризна орхидея си заслужава всички грижи. Ето защо много любители на такава красота, без да се колебаят я купуват за вкъщи. Орхидеята обаче е стайно растение, което може да повлияе на енергията на дома. Понякога за по-добро, а понякога за по-лошо.

ОРХИДЕЯ В КЪЩАТА

Красивата орхидея привлича възхитени погледи. Но в същото време малко хора знаят, че тя едновременно може да донесе щастие на човек и да се превърне в източник на проблеми за него. Поне така казват експертите, които създават благоприятна атмосфера в къщата. За какво предупреждават?

Ако старателно гледате цветето и растението продължава да изсъхва, това означава, че не всичко е добре в къщата и орхидеята го усеща. Възможно е хората, които живеят тук, да крият лоши дела или намерения от вас. В добра атмосфера чувствителната орхидея се държи прекрасно и цъфти за радост на всички.

Орхидеята е особено положителна за нежния пол. Растението ще спаси собственичката си както от бедствие, така и от лошо настроение. И ако сложите орхидея близо до огледало, това ще помогне на жената да разкрие красотата си, дори да удължи младостта си.

Орхидея в къщата – знаци

Ефектът на орхидеята върху мъжете

Но експертите не съветват мъжете да се занимават с орхидея. Смята се, че това е изключително женско цвете, което подобрява точно женските качества.

Ако постоянно се чувствате мързеливи и апатични, тогава вземете розова или лилава орхидея. Такова цвете помага за по-компетентно изразходване на енергия, без да се разпръсква по маловажни въпроси. Растението ще помогне и на тези, които постоянно отлагат началото на нещо важно в живота си.

Ако имате финансови проблеми, се препоръчва да си вземете оранжева или жълта орхидея. Смята се, че такова цвете помага за възобновяване на производителността и намиране на сила за нови постижения в професионалната област.

Интересно е също, че орхидеята може да служи като вид протектор. Например, ако човек с лоши намерения дойде на гости, тогава това красиво цвете ще използва всичките си ресурси, за да накара човека да се почувства зле и бързо да си тръгне. Растението сякаш прогонва нежеланите и негативни хора.

В същото време не забравяйте, че всички ползи от престоя на орхидея в къщата могат да бъдат получени само ако растението получава достатъчно грижи и внимание. Затова бъдете мили с този красив домашен любимец и в замяна тя ще се превърне във вашия талисман.

Източник: За Жената

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 2 Average: 4.5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар