Home » България » Обмислят забрана на хората над 65 години да излизат от къщи
Обмислят забрана на хората над 65 години да излизат от къщи

Обмислят забрана на хората над 65 години да излизат от къщи

Сподели новината

На този етап не се налага затягане на мерките или поставяне на нови такива, а е важно да се спазват вече наложените такива. Това заяви в ефира на Нова тв главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

На въпрос ще се постави ли мярка за маски на открито, той отвърна: “Всичко е на масата и всичко се обсъжда. Разбира се, щом всички други страни въвеждат мерки, и ние ще го обсъдим. На този етап не се налага коренна промяна в мерките”.

“Все повече си мисля, че не е идеята да се слагат нови и нови мерки, а да се спазват старите. Ако не се спазват мерките, каквото и да правим, ефектът няма да е необходим”.

По темата ще се стигне ли до забрана само за възрастните хора да излизат от вкъщи, заяви: “Виждате, че в групата на починалите голяма част са хора над 65 г. И двата варианта са възможни. Не са много леки, защото създават затруднения на семействата. Ако го наложи ситуацията, ще го направим”.

По думите му кихането само по себе си не е симптом на коронавирус, тъй като сме в разгара на много други респираторни инфекции и се среща често. “Симптомите са умора, температура, прояви от страна на горните дихателни пътища като кашлица, затруднено дишане, задух и загуба на мирис и вкус”, уточни главният държавен здравен инспектор.

Въпросите, зададени на вчерашния брифинг на НОЩ вчера пък провокираха доц. Ангел Кунчев да реагира по-остро от обикновено. Причината – питане за това какви прагове на заболеваемост трябва да има, за да се наложат по-строги мерки.

„Хайде кажете ми вие какви прагове да определим, като в момента има страна на 100 километра от нас, в която има 500 на 100 000 заболеваемост? Добре, да ви кажа 200-300, какво ще промени това? Всичко зависи от ситуацията към момента и това, което каза министърът – 23 показателя.

И моля всички, които си мислят, че тук работят идиоти, да проверят каква статистика водим. Защото преди да вляза, пак един господин от тези активисти, който ме снима с телефона ме пита:

„Вие правите ли разлика между заразени и положителни?“ Не, бе, не правим. Ние сме от гората паднали и не ги разбираме тия работи. /Блиц

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар