Home » Скандално » Борисов на раздумка с Ананиев в Родопите: В следващия бюджет ще има хем за хората, хем за отделния човек
Борисов на раздумка с Ананиев в Родопите: В следващия бюджет ще има

Борисов на раздумка с Ананиев в Родопите: В следващия бюджет ще има хем за хората, хем за отделния човек

Сподели новината

„Новият бюджет ще е така направен, че хем е за хората, хем за отделния човек“, това обяви премиерът Бойко Борисов в свое пряко видеовключване във Фейсбук.

Той пусна пряка връзка някъде от Родопите в която обсъжда повишения от компанията „Мудис“ кредитен рейтинг на България заедно с финансовия министър Кирил Ананиев. Във видеото Борисов иронизира опонентите си, които искат оставката му, като саркастично коментира, че в оценката на кредитната агенция пишело „отвратителни неща“ за финансовото състояние на България.

„Страната разполага със значителни фискални резерви. С какво да угодим на нашите опоненти? Тук в, Родопите, се строи, а не само там. Ще повишим пак доходите“, коментира премиерът.

Сцена като от филм разигра премиерът Бойко Борисов заедно с финансовия министър Кирил Ананиев и зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков. Тримата са седнали на дървени пънове някъде в Родопите и обсъждат констатациите на „Мудис“. За публика служи възрастен мъж, когото премиерът нарича „брато“, пише OFFNews.

Министър Ананиев обяснява, че установеното от „Мудис“ означава, че плащаме по-малко лихви по дълга.

„Това е висока оценка за дейността на правителството! Това е една от най-известните рейтингови агенции в света. Според тях сме извършили всички необходими реформи и сме с административен капацитет, изискван от нас за Еврозоната.

Финансовите министри на 10 юли всички до един гласуваха за влизането ни в банковия съюз. Ние в момента изпълняваме план с мерки и след това ще се интегрираме и в Еврозоната до 2023 г.“, добави Ананиев.

Източник: Вихрогон

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар