Home » България » Симеон Сакскуборгготски към Бойко Борисов: Краят идва!
Симеон Сакскуборгготски към Бойко Борисов: Краят идва!

Симеон Сакскуборгготски към Бойко Борисов: Краят идва!

Сподели новината

Симеон Сакскуборгготски е на мнение, че промяна в държавата трябва да има, разбра Скандални!

Последният цар на България Симеон Сакскуборгготски (1943-1946) е критичен към настоящото правителство и счита, че то трябва да бъде сменено. Това стана ясно от негово изявление.

Симеон Втори е на мнение, че протестите трябва да успеят, защото това е гласът на народа. Всеки човек има право да протестира, ако смята, че договорът му за демократични отношения с държавата е нарушен, смята синът на цар Борис Трети.

„Най-голяма стабилност се постига с редовни парламентарни избори. Ако обаче хората считат, че правата им са нарушени, те има право да протестират.“, смята бившият премиер.

Той подкрепя протестите и не смята, че те са платени. Според него е нелепо да се говори за пари на тези протести, защото има много млади хора, които са се върнали от чужбина, за да свалят правителството, писа ПИК.

„Голяма част от протестиращите са млади хора, живеещи в чужбина. Не е редно да се упрекват, че нямат право на протест, защото повечето от тези хора издържат родителите си в България и допринасят много за държавата.“ – споделя още Сакскобургготски.

Според него парите от ЕС трябва да се насочат по най-добрия начин в държавата. Тези почти 30 млрд. евро, които получихме от Европа, 7,7 млрд. от тях безвъзмездно, трябва да се оползотворят по най-добрия за българската икономика начин, смята премиерът от 2001-2005 г.

„Ако просто заменим един кабинет с друг, няма да има никаква промяна. Трябва да се сменят политическите практики. Краят на това управление идва, вЕрвайте ми!“, счита бившият цар.

По всичко изглежда, че 83-годишният основател на НДСВ иска оставката на Бойко Борисов. Нещо, което премиерът надали е очаквал.

Именно Сакскобургготски вкара Бойко Борисов в политиката. През 2001 г. той го върна от Англия, за да го направи главен секретар на МВР.

Може да се каже, че всички, които днес негодуват срещу Борисов, трябва да „благодарят“ на Симеон Сакскобургготски, който твърдеше, че за 800 дни ще възкреси България, но това така и не се случи.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар