Home » Полезно » Как правилно да се грижим за кожата си – съвети от Clarins
Как правилно да се грижим за кожата си – съвети от Clarins

Как правилно да се грижим за кожата си – съвети от Clarins

Сподели новината

Ако смятате, че правилната грижа за кожата се ограничава до ежедневното измиване на лицето, то помислете пак: всъщност цялостното отношение, което проявяваме към кожата си, е онова, което ни се отплаща в пъти в годините занапред.

Не случайно на пазара изобилства от продукти, предназначени за лице – никак не е достатъчно само с вода да отмиваме натрупаната нечистотия през деня.

Експертите и козметиците, стоящи зад категоричния успех на марката Clarins, издават няколко изключително ценни съвета, които да следваме. Ръководейки се от мнението на експертите, всеки един от нас има шанса да се радва на красива, здрава и сияйна кожа.

Почиствайте лицето ежедневно и ексфолирайте ежеседмично

Ако трябва да назовем първата стъпка от цялостната грижа за лицето, то това безспорно е почистването и ексфолирането. Clarins предлагат множество разновидности на измивни продукти, изцяло съобразени с вида и нуждите на всеки тип кожа. Например, ако страдате от чести кожни раздразнения, то тогава е повече от добра идея да се спрете на продукт, съдържащ редица успокояващи съставки в съдържанието си. Clarins са известни с това, че залагат ексклузивно на билковите и растителни екстракти за своите продукти – измивните им гелове с добавена лайка действат чудодейно именно срещу кожни раздразнения и чувствителна кожа.

Използването на ексфолиант действа благоприятно за отстраняването на мъртвите клетки. Специалистите на Clarins съветат веднъж седмично да прибягваме до употребата на такъв продукт – стимулирането на кожната регенерация е един от изпитаните методи за поддържането на здрав и млад вид.

Кремове, серуми и маски за лице – неотменни спътници по пътя към красотата

Употребата на дневни и нощни кремове действа изключително благоприятно на кожата – снабдява я с ценни витамини, минерали и добавки, които да възвърнат младежкия й вид. Дневните кремове действат хидратиращо в дълбочина, което е от голямо значение за противодействието на появата на бръчки. Нощните, от друга страна, са с по-тежки текстури, тъй като именно те снабдяват кожата с хранителни вещества, докато действат регенеративните процеси нощем.

Що се отнася до серумите, от Clarins безспорно има какво да предложат – представляват емулсии с повишени нива на концентрация на активните съставки. Нанасят се преди крема и действат в дълбочина, благодарение на по-фините си структури от по-малки молекули. Двуфазният серум на Clarins е може би един от най-добрите продукти от този тип на пазара.

Никак не бива да забравяме и околоочната грижа – кожата около очите е наистина деликатна и мека и изисква употребата на специализирани продукти. Те действат срещу ранната поява на мимическите бръчици и са с наистина чудодейно действие по отношение на запазване на младостта на лицето за възможно най-дълго време.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар