Home » България » БГ абсурд: Бременна обиколи 4 болници и 3 града, за да роди
БГ абсурд: Бременна обиколи 4 болници и 3 града за да роди

БГ абсурд: Бременна обиколи 4 болници и 3 града, за да роди

Сподели новината

Абсурден случай от Ямбол, видя Скандални. Няколко болници в различни градове са отказали да приемат за раждане бременна жена.

В крайна сметка, бебето благополучно се е родило в Бургас след шест часа пътуване между три града при лоши метеорологични условия.

След като АГ отделението на Ямболската болница се оказва затворено заради заразени медици, родилката и нейните близки се отправят към Стара Загора. Търсят помощ в две болници, но получават отказ и от тях. Стигат до Бургас, където успешно се ражда бебето. В Старозагорските болници текат проверки. Има вече и наказан, информира БНТ.

Младата жена от Ямбол не успяла да постъпи в местната болница за раждане заради заразен медицински персонал. Наблюдаващият ѝ лекар препоръчал да отидат в друг град. Родилката отказала да потърси помощ в Сливен, заради горчив опит от първото си раждане. Избрала Стара Загора и Университетската болница в града.

Светла Овчарова, свекърва на родилката, разказва:

„Излиза докторка, преглежда я и казва, че тя може да роди след два дни. Не може да я приеме, защото те работили с пациенти от Стара Загора – град и околностите, не им било район и казаха отивайте в Сливен… В болница „Тракия“ охраната изобщо не е викнал дежурен лекар. Той е казал: вие първо трябва да имате уговорка с доктор, който ще бъде, ще събере екип и чак тогава“.

След близо шест часа по пътищата и отказ да приемат родилката, най-после стигнали до бургаската болница „Дева Мария“. Направеният тест за COVID-19 на младата жена е отрицателен. Веднага e сформиран екип за раждане по нормален начин. Готов бил и екип за секцио при необходимост.

Родилката и бебето са добре. Младата майка и близките ѝ обаче са в шок от преживяното. От ръководството на болницата в Ямбол се очаква коментар в следващите дни. В Университетската болница в Стара Загора е започнала проверка. От АГ отделението са убедени, че при тях нарушение няма.

Доц. д-р Николай Лазаров – нач. на АГ-клиника, УМБАЛ-Стара Загора казва:

„Тази родилка е върната напълно основателно, защото не е била готова да ражда. Прегледът, който е установила колежката през нощта, не е показал готовност за раждане, не е установена родова дейност, добро състояние на бебето, което означава, че няма основание да бъде хоспитализирана в момента“.

В болница „Тракия“ е извършена проверка. Дежурният служител, посрещнал родилката, е освободен от работа заради неизпълнение на задълженията си.

Семейството няма да предявява претенции към болниците, но се надява ужасът, който са изживели, да не се повтаря с други родилки.

Източник: Вести

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар