Home » Полезно » Учените хвърлиха голяма бомба: COVID има положителен ефект при онкоболните!
Учените хвърлиха голяма бомба: COVID има положителен ефект при онкоболните!

Учените хвърлиха голяма бомба: COVID има положителен ефект при онкоболните!

Сподели новината

Невероятно, но коронавирусът, който върлува из цял свят от близо година, може да има и положителен ефект. Това обявиха сензационно руски лекари.

Откритието принадлежи на специалисти от Курган . Те вярват, че COVID-19 може да помогне за потискане на рак . Учените открили, че онкоболните, преживели коронавирусна инфекция, вече не се нуждаят от химиотерапия.

Курганските лекари са сигурни, че коронавирусът е толкова агресивен микроорганизъм, че дори може да засегне клетките, които са се дегенерирали в рак. С прости думи, covid-19 е толкова мощен вирус, че е способен да измести както „счупените“ соматични клетки, така и конкурентите – други вируси. Следователно в кръвта на заразените с коронавирус няма грипен вирус.

Лекарите са загрижени и за друго опасно заболяване – морбилите.

Поради пандемията много родители се страхуват, че не могат да ваксинират децата си навреме, което означава, че шарката може да се активира отново. Това заболяване само по себе си е много опасно и при отслабен заради К-19 имунитет последиците от огнището на морбили могат да бъдат фатални. Лекарите се притесняват и от активното разпространение на морбили рубеола.

Главният специалист на Първия московски медицински университет Владислав Жемчугов обяснява: „Не виждам връзка между морбили и коронавирус. Но ако ваксинацията бъде спряна, тогава огнището на морбили е реално“.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 0 Average: 0]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар