Home » България » Проф. Радка Аргирова призна: Ваксинираните също могат да бъдат преносители на К-19
Проф. Радка Аргирова призна: Ваксинираните също могат да бъдат преносители на К-19

Проф. Радка Аргирова призна: Ваксинираните също могат да бъдат преносители на К-19

Сподели новината

Ваксинираните също могат да бъдат преносители на ковид. Това е процес от няколко месеца до една година, докато се нормализира всичко и свалим маските.

Това каза проф. Радка Аргирова в „Тази сутрин“ по bTV.

“Всички ваксини са ефективни срещу новия вариант на коронавируса. Казвам вариант, защото така е правилно. Вариант с мутации, не нов щам, както му казват. Той е разпространен в над 40 страни. У нас сме направили изследвания, но още няма резултати“, коментира специалистката.

Според проф. Аргирова, Колкото по-нисък е процентът на хората, които се ваксинират, толкова по-бавно ще преминем към нормалния живот. „Не вярвам да е 50 години, но в края на краищата трябва да се говори с хората, да се проведе тази про ваксинална кампания, да се обясни още повече на хората. Всички ваксини са безвредни и сигурни“, допълни тя.

Заразата се предава най-много в моловете и училищата. В моловете има така да се каже гъстота на населението, в училищата – също, и трудно могат да се убедят учениците да спазват социална дистанция, но въпреки това трябва да се разговаря с тях по този въпрос.

„Хубаво е да се преговаря за руската ваксина. В много страни я използват, без да имат договор, но не са докладвани странични явления. Но нека изчакаме нивото на антителата. Тя би била полезна на хората с алергии и автоимунни заболявания“, каза още проф. Радка Аргирова.

„Ако сме ваксинирани и около нас всички останали са ваксинирани, просто сме постигнали това, което искаме, така или иначе ще затрудни вируса. Ако обаче се случи така, че сме единица сред много неваксинирани и които не спазват мерките, тогава нещата стават съвсем различни“, каза още тя.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар